En morgen på Selmersvej levner ikke meget plads til cyklisterne.

En morgen på Selmersvej levner ikke meget plads til cyklisterne. Arkivfoto

Flere børn skal gå eller cykle i skole

Ensretning af Selmersvej skal minimere det daglige trafikkaos ved Hørsholm Skole

Af
Fred Jacobsen

Trafikkaos på Selmersvej morgen efter morgen, når forældre afleverer deres børn ved Hørsholm Skole, har ført til, at der forsøgsvis er indført en ensretning for biler på hverdage fra kl. 7.30 til 8.15 fra Ørbæksvej. Forældre skal derfor køre ind til skolen fra Rungstedvej og kan så køre ud igen enten ad Rungstedvej eller Ørbæksvej.

Forsøget skal sørge for en bedre afvikling af morgentrafikken og skal beskytte de bløde trafikanter, børnene, der går eller cykler til skole.

Dem vil Hørsholm Kommune gerne have mange flere af. Ifølge Skoletransportundersøgelsen fra 2017 er det kun lidt over en tredjedel (37 procent) af Hørsholm Skoles børn, der går eller cykler i skole. 63 procent bliver kørt. Alt for mange, mener Kristin Arendt (K), formand for Miljø- og planlægningsudvalget.

Resten af året er det forbudt at køre ind ad Selmersvej fra Ørbæksvej mellem kl. 7.30 og 8.15.

Resten af året er det forbudt at køre ind ad Selmersvej fra Ørbæksvej mellem kl. 7.30 og 8.15. Foto: Hørsholm Kommune

"Jeg håber, at tiltag som indkørselsforbud og LED lysene i fodgængerovergangen på Rungstedvej vil få flere familier og skoleelever til at vælge cyklen eller lignende aktiv transport til og fra skole," siger hun i en pressemeddelelse.

Ensretningen blev indført i mandags. Det havde ikke alle forældre opdaget. Politiet kiggede derfor forbi for at tage en snak med forældre, der kørte forgæves. De kommer igen, politifolkene, og næste gang lader de ifølge pressemeddelelsen ikke bødeblokken blive i lommen.

Kommunen henleder i den forbindelse på, at biler, der parkerer på fortovet langs Selmersvej eller trodser parkeringsforbuddet foran skolen, er med til at skabe uheldige situationer for børn til fods og på cykel. Hvis fortovet er blokeret af en parkeret bil, bliver fodgængere nødt til at gå ud på kørebanen, og biler parkeret mellem skolens ind- og udkørsel tager oversigten og er med til at skabe utrygge forhold for skolebørn.

Publiceret 27 September 2018 08:00