Det bliver i det nordøstlige hjørne af PH Park, de nye boliger kommer til at ligge.

Det bliver i det nordøstlige hjørne af PH Park, de nye boliger kommer til at ligge. Illustration: Hørsholm Kommune

I 'Strømmen' skal man ville fællesskabet

EcoVillage skal bygge omkring 70 boliger i PH Parks første byggefelt - færdig i 2021

Af
Fred Jacobsen

"Du kan roligt skrive, vi er begejstrede. Det er et scoop og noget af det, vi drømte om," lyder det fra en glad borgmester Morten Slotved (K), efter at han torsdag skrev under på en kontrakt, der sikrer, at der kommer gang i boligbyggeriet på den første af fire byggefelter i PH Park, den tidligere sygehusgrund.

Her skal firmaet EcoVillage, der bygger bæredygtige bofællesskaber, opføre omkring 70 ejerboliger, der samlet set udgør et bofællesskab for blandede familier. Vandkunsten er arkitekt på projektet, Svanen er investor.

For en øvre mellemklasse

De nye boliger er mere end bare et tag over hovedet for de mennesker, der flytter ind. For man skalle ville et fællesskab, fortæller Morten Slotved.

"Man køber sig ind til et fællesskab. For ud over boligerne bliver der et 800 kvadratmeter stort fælleshus med køkken, kontorpladser, spiseplads og gildesal. Der bliver fælles spisning, mulighed for at leje værelser til overnattende børn på besøg, delebilordninger med Tesla-biler og lignende," oplyser borgmesteren, der ikke er bleg for at sige, at det er en øvre middelklasse, dette bofællesskab skal tiltrække.

Klar i 2022

"Vi forestiller os en familie midt i 50'erne, hvor børnene er flyttet hjemmefra, ja, alle aldersklasser, der vil være i sådan et fællesskab," siger Morten Slotved, der forventer, at der vil være stor interesse for de nye boliger.

Fra venstre direktør Ole Stilling, Hørsholm Kommune, Rikke Amalie Søndler, partner og CEO, EcoVillage, Morten Slotved og Michael Brixhuus, partner og CEO, Svanen.

Fra venstre direktør Ole Stilling, Hørsholm Kommune, Rikke Amalie Søndler, partner og CEO, EcoVillage, Morten Slotved og Michael Brixhuus, partner og CEO, Svanen. Foto: HørsholmKommune

Planen er, at der skal foreligge en lokalplan i oktober 2019 og at byggeriet kan være klar til indflytning halvandet til to år efter.

De resterende tre byggefelter sendes i udbud i begyndelsen af oktober, og de potentielle tilbudsgivere har frist til udgangen af januar til at fremsætte deres bud. I 2022 forventes hele PH Park at være bebygget.

Til blandede familier

Det er Rikke Amalie Søndler, der står bag konceptet EcoVillage. Hun stiftede virksomheden ud fra sin egen drøm om at bo i et fællesskab. Og hun satser på at få byggeriet miljøcertificeret.

"Kommunen vil etablere et sølandskab på grunden, her er grønt og naturrigt, og så er Hørsholm Kommune ambitiøs omkring det bæredygtige," siger hun i en pressemeddelelse. Hun tilføjer, at boligerne skal tiltrække blandede familier.

"Her skal være plads til, at børnefamilier kan komme hjem fra København til deres bedsteforældre, her skal være plads til delefamilierne og seniorerne," siger hun.

Navnet 'Strømmen' er taget fra titlen på en af Poul Henningsens mor, Agnes Henningsens, første romaner.

Publiceret 28 September 2018 10:00