Blafferpigen i let blafrende sommerkjole venter på et lift. Bagved Finn Runes bud på en den kendte Tuborg-mand.

Blafferpigen i let blafrende sommerkjole venter på et lift. Bagved Finn Runes bud på en den kendte Tuborg-mand.

Hils på Hørsholms barmfager blafferpige - og hun må gerne krammes

Den lokale skulptør Finn Rune har igen været kreativ med motorsaven

Af
Morten Timm

I denne tid med snak om kram og håndtryk, så skal du ikke tøve med at kramme den nye unge barmfagre blafferpige med røde læber og i blafrende sommerkjole og røde sko, som har taget opstilling på Usserød Kongevej nede ad bakken på hjørnet ved ved Kokkedalsvej.

Sådan lyder det med et smil fra Hørsholms træskulptør Finn Rune om sin seneste kreation og til forhåbentlig glæde for de forbipasserende. Hun kan dog ikke give hånd, pointerer han.

Men idéen er nu ikke Finns egen.

"En af mine 'samlere' kom og bestilte en blafferpige, og så gik jeg ellers i gang med et frisk stykke egetræ," fortæller Finn Rune.

Han har arbejdet en uges tid med kvinden, der er smurt godt ind i træolie, så hun kan modstå vind og vejr, inden hun fik rød læbestift og malet sine sko.

"Jeg håber da, at hun kan bruges til at få et smil frem," siger Finn Rune.

A la Marilyn Monroe

Blafferen har stillet sig lige foran en anden af Finn Runes skulpturer, en variation af den kendte Tuborg-mand, siddende på en bænk, mens han drikker en 'Finn Rune'-øl. Og lige om hjørnet på Kokkedalsvej finder du de to skolebørn, en dreng og en pige.

De omkranser det nyrenoverede flotte nifags byhus fra 1792, også kendt under navnet Doktorboligen, hvor skulpturernes ejermand og benævnte 'samler', Nick Choleva, har boet med sin kone siden 2013.

"Vi synes, at Finn Runes træskulpturer passer ualmindeligt godt og ægte til både huset og naturområdet med træer og sø ved Lyngsø Allé. Samtidig ville vi også gerne have lidt sjov og blikfang omkring vores hjørne," fortæller Nick Choleva, der gik til 'savføreren' på den anden side af Kongevejen og bestilte blafferpigen og ønskede hende med et popkunstnerisk udtryk a la Marilyn Monroe.

Folk banker på

Det begyndte med de to skolebørn, hvor den ene sidder på en bænk. Fordi Usserød Skole ligger lige ved siden af. Sådan for at skabe lidt 'liv' og hygge på den af Usserød Kongevej, der nok er blevet lidt kedeligere med årene.

"Vi får mange positive reaktioner fra borgere, og det sker ugentligt, at folk banker på døren og giver udtryk for, at det er glade for dem. Det er også tit, at skolebørn sætter sig," tilføjer Nick Choleva.

Skulptør Finn Rune er her selv kommet på tilbud foran sit galleri på Usserød Kongevej.

Skulptør Finn Rune er her selv kommet på tilbud foran sit galleri på Usserød Kongevej.

Det er 20 år siden Finn Rune indledte sin karriere som træskulptør. Først to år som ansat i Albertslund Kommune, inden han i 2000 tog springet og blev selvstændig under navnet 'Savfører' med arbejdsplads i privaten, det stråtækte hus på Usserød Kongevej 125, hvor siden har indrettet galleri.

Publiceret 17 October 2018 11:45