Storskovning i Rungsted Hegn. Hold afstand til træfældninger og de store maskiner, der i den næste måneds tid vil fælde stakkevis af bøgetræer. Pressefoto

Storskovning i Rungsted Hegn. Hold afstand til træfældninger og de store maskiner, der i den næste måneds tid vil fælde stakkevis af bøgetræer. Pressefoto

Pas på den kæmpe motorsav:

200 bøgetræer skal fældes i Rungsted

Hold afstand når der de næste uger fældes træer i stor stil, lyder opfordringen fra skovfoged Peter Søland

Af
Morten Timm

Der skal gang i den helt store træfældning i Rungsted Hegn. Op mod 200 store bøgetræer skal nedlægges for at skabe lys og ny skov.

Arbejdet med motorsav og de store maskiner begynder i november efter løvfald, og fældningen foretages af professionelle skovfolk. Alligevel er opfordringen fra den lokale skovfoged Peter Søland, at man som borger skal holde god afstand.

"Sikkerheden ligger os meget på sinde, så derfor beder vi besøgende i skoven holde mindst 50 meters afstand til maskiner og træfældninger, hvis ikke skilte viser andet," fortæller Peter Søland og fortsætter:

"Selvom det er hundeskov, så beder vi også hundelufter om at holde hundene i snor i den periode, der bliver fældet træer i skoven."

Træ til møbler

Selvom der skal fældes op mod 200 store bøgetræer - og en skovningsmaskine tynder ud i de yngre bevoksninger af bøgetræ - vil der være mange gamle træer, der får lov at stå.

"Når Naturstyrelsen fælder træ, så er det fordi, vi bidrager til den danske efterspørgsel efter kvalitetstræ til møbler og tømmer. Skovningen sker naturnært, så der efterlades gamle træer og dødt ved i skovbunden til glæde for biodiversiteten," oplyser den lokale skovfoged videre.

Indtægterne fra træsalg bidrager til finansiering af naturpleje og vedligehold af friluftsfaciliteter, veje og stier.

FAKTA

    Skovningen forventes at være gennemført i løbet af november måned.

    Der opsættes orienteringsskilte ved indgangene.

    Træet vil efterfølgende blive kørt ud af skoven på faste spor.

Publiceret 25 October 2018 11:40