Kristin Arendt (K), formand for Miljø- og planlægningsudvalget, har kæreste boende i det område, der er omfattet af Grønnegade-lukning. Foto: Morten Timm

Kristin Arendt (K), formand for Miljø- og planlægningsudvalget, har kæreste boende i det område, der er omfattet af Grønnegade-lukning. Foto: Morten Timm

Grønnegade-lukning:

Plejer udvalgsformand private interesser

Kæresten til konservative Kristin Arendt bor i det omdiskuterede område, men hun afviser, at det har indflydelse

Af
Morten Timm

En permanent lukning eller en genåbning af Grønnegade er ved at udvikle sig til en højspændt politisk sag forud for mandagens kommunalbestyrelsesmøde.

Senest er der afleveret 152 underskrifter fra borgere, der ønsker Grønnegade genåbnet. Men interessen samler sig også om udvalgsformand Kristin Arendt (K) og en tvivl om, hvorvidt hun plejer privatinteresser.

Hendes kæreste bor nemlig på Overdamsvej, der er sidevej til Grønnegade og dermed omfattet af trafiklukningen. Hele vejen har hun fastholdt, at Grønnegade skal forblive lukket for trafik af sikkerhedsmæssige årsager - uagtet at der er noget, der tyder på, at den konservative byrådsgruppe er delt i sagen.

Handler om trafiksikkerhed

Overfor Ugebladet afviser Kristin Arendt, at det har den mindste betydning for hendes holdning til Grønnegade-lukningen.

"Jeg kan sige, at min kæreste slet ikke går op i om Grønnegade er lukket eller åben for trafik. For mig handler det alene om, at vi vælger den trafiksikkerhedsmæssige bedste løsning. Jeg mener ikke, at det er mest hensigtsmæssigt at vælge en løsning, hvor det kan være nødvendigt at bryde sin ubetingede vigepligt for at komme ud på Isterødvej fremfor at benytte en rundkørsel, der er mere sikker," siger Kristin Arendt.

Hun har stor forståelse for, at så mange borgere synes, at det er træls at skulle sidde i bilkø, men hun vurderer, at det kun er i morgenmyldretiden, at der er et problem.

"Ellers er der tidsmæssigt ikke den store forskel om du køre ud på Isterødvej via rundkørslen ved Hørsholm Golf eller kørte ad Grønnegade," fastslår udvalgsformanden.

Vi behøver ikke få lig på bordet

Hun køber heller ikke argumentet om, at der aldrig er sket uheld i krydset Grønnegade-Isterødvej.

"Det er vores opgave at skabe trafiksikkerhed, og det mener jeg, vi gør. Vi behøver jo ikke vente til, at der kommer lig på bordet," tilføjer Kristin Arendt.

Da sagen for nylig blev drøftet på Miljø- og planlægningsudvalget endte afstemningen uafgjort to-to, da en af konservatives tre medlemmer ikke var tilstede. Derfor foreslog Kristin Arendt at hive afgørelsen i kommunalbestyrelsen.

Læs også: DEBAT: Til modstanderne af lukning af Grønnegade - længe leve dobbeltmoralen!

Læs også: DEBAT: Grønnegade-trafiksanering - nu med gaffatape og 20 tons CO²

Læs også: DEBAT: Grønnegades trafiksanering - kun én holder sig til fakta

Publiceret 28 October 2018 07:30