I halvandet år har den ene del af Grønnegade været lukket for biltrafik. I første omgang som en forsøgsordning. Nu skal politikerne afgøre om det gøres permanent eller vejstrækningen skal genåbnes. Foto: Morten Timm

I halvandet år har den ene del af Grønnegade været lukket for biltrafik. I første omgang som en forsøgsordning. Nu skal politikerne afgøre om det gøres permanent eller vejstrækningen skal genåbnes. Foto: Morten Timm

Splittelse og spænding til det sidste om Grønnegade-lukning

Hørsholm Kommunalbestyrelse skal mandag aften beslutte om vejen skal genåbnes for biltrafik eller fortsat være afspærret. Konservative er splittet, kun Venstre er afklaret

Af
Morten Timm

En politisk sag er typisk klappet af, så flertallet er på plads, inden byrådet samles for at træffe en afgørelse.

Men der er få undtagelser, og en af dem er spørgsmålet om lukningen af Grønnegade for biltrafik i østlig retning fra Agiltevej til Isterødvej.

Debatten har på det sidste taget til i styrke, og der er mange følelser i spil, både for de involverede beboere i området, men også for de mange, der bor i den modsatte ende af Agiltevej og benytter Grønnegade for at komme ud af Hørsholm og ud på motorvejen.

Senest har to borgere i på få dage indsamlet 152 underskrifter for en genåbning af Grønnegade og afleverede dem fredag morgen til borgmester Morten Slotved.

Ugebladet har før kommunalbestyrelsesmødet mandag stukket fingeren i den politiske jord, men kun for at kunne slå fast, at der bliver spænding til det sidste om, hvordan Grønnegades trafikfremtid falder ud.

Ubegrundet lukning

Venstre er det eneste parti, der er afklaret og enige om, at det vil stemme for, at Grønnegade genåbnes.

"Vi synes, at det er bekymrende, at en vej bare bliver lukket. Og helt ubegrundet. Jo flere veje, man lukker, jo sværere er det at komme ind og ud af Hørsholm, og det er uheldigt. Vi har længe manglet en overordnet trafikplan," siger Anne Ehrenreich (V) til Ugebladet.

Hun mener ikke, at man kan tillægge vejlukningen en trafiksikkerhedsmæssig årsag, al den stund, at der aldrig er sket et uheld der.

Flere partier ikke afklaret

Hverken Socialdemokraterne, de radikales Henrik Klitgaard, Dansk Folkepartis Glen Madsen og Liberal Alliances Jakob Nybo har gjort deres endelig stilling op, da Ugebladet spørger dem.

Dog hælder Socialdemokratiet ifølge partiets Svend Erik Christiansen til at fastholde den lukning af Grønnegade, som blev indført som forsøgsordning for halvandet år.

"Vi har ikke drøftet det nærmere, men stemmer nok for en lukning, fordi det er indstillingen fra forvaltningen," siger Svend Erik Christiansen.

"Jeg vil lytte og spørge, før jeg låser mig fast på en holdning," lyder det Jakob Nybo (LA).

Konservative er splittet

Dermed samles interessen om Konservative, som synes splittet i sagen. Partiets formand for Miljø- og planlægningsudvalg Kristin Arendt har klart meldt ud, at hun på grund af trafiksikkerheden ønsker Grønnegade lukket for biltrafik.

Partifællen Charlotte Kirchheiner er derimod i tvivl.

"Jeg er ikke afklaret. Der er flere perspektiver i sagen," siger Kirchheiner til Ugebladet.

Borgmester Morten Slotved vil ikke ud med, hvor han står, men de mange underskrifter, indsamlet af Erik Hylleberg og Preben Carøe, har gjort et kæmpe indtryk.

"Politisk vil der være forhandlinger helt frem til kommunalbestyrelsesmødet mandag aften, og jeg har en runde med alle partier inden," oplyser Morten Slotved.

Han vurderer, at sagen er godt nok belyst til, at der kan tages en politisk beslutning. Men hvordan sagen ender, vil han ikke gætte på.

Publiceret 29 October 2018 08:45