Under punktet

Under punktet "Mit liv som tyv" fortæller en tidligere indbrudstyv om sine erfaringer og giver tips, der ville få ham til at fravælge din bolig. Pressefoto

Stor interesse for borgermøde om indbrud i Hørsholm

Foreløbig har 450 borgere tilmeldt sig arrangementet i Hørsholm Hallen torsdag 8. november

Af
Morten Timm

Hørsholm rammes næsten dagligt af indbrud og tyveri fra private hjem. I 2017 blev der anmeldt 266 indbrud i kommunen. I 2018 har der indtil nu været 173 indbrud.

Det skaber stor utryghed, og fra TrygFondens Tryghedsmåling ved man, at danskerne lever med en rekordhøj utryghed for indbrud.

Men hvordan forhindrer man indbrud - og får stoppet tyven?

Det tager et borgermøde i Hørsholm Hallen 8. november kl. 17.30 fat på, og allerede nu er interesse for begivenheden stor. Det oplyser de fra TrygFonden, der sammen med Hørsholm Kommune, Nordsjællands Politi, Bolius, Realdania og Det Kriminalpræventive Råd er arrangør.

Foreløbig har over 450 borgere tilmeldt sig arrangementet, og du kan stadig nå at tilmelde dig ved at sende en email med navn og antal deltagere til hoersholm@mannov.dk senest den 5. november.

Det sker der på mødet

Borgermødet indledes kl. 17.30 med velkomst af Britt Wendelboe, programchef i TrygFonden. Derefter fortæller borgmester Morten Slotved (K), og Jan H. Klit (K), formand for Tryghedsudvalget, hvad man gør fra kommunens side.

Brian Stybe Grayston, vicepolitiinspektør og leder af forebyggelsescentret, beretter om, hvordan politiet arbejder, og hvad man kan gøre for at hjælpe politiet i både forebyggelse og opklaring af indbrud.

En tidligere indbrudstyv dukker også op og giver tips til, hvordan en som ham vil fravælge din bolig.

Sikringseksperter Jørn Juhl Nielsen følger efter med 'Sådan sikrer du dit hjem', inden Christina Tang Sørensen, kriminolog for Det Kriminalpræventive Råd og TrygFondens projekt, fortæller om 'Nabohjælp - vejen til en nem, sikker og gratis løsning', ligesom konceptet Bo trygt! introduceres.

Til slut er der spørgsmål, inden borgermødet afrundes med mad og drikke til både store og små. Og netop familiens børn kan sagtens komme med, da der er indkaldt pædagogerne til børnepasning under borgermødet.

FAKTA om Nabohjælp og Bo Trygt!

  Der vil være mulighed for tilmelding til Nabohjælp og for at få gode råd til indbrudssikring af dit hjem.

  Nabohjælp er gratis, og du inviterer selv dem, du vil nabohjælpe med.

  Med Nabohjælp hjælper du og dine naboer hinanden med at holde øje med hus og lejlighed.

  Du får klistermærker til din postkasse og hoveddør, der viser uvedkommende gæster, at her hjælper I hinanden.

  Du får også mulighed for at bruge et digitalt nabohjælpssystem, så du eksempelvis kan modtage beskeder fra dit nærområde, hvis nogen har haft indbrud eller oplever mistænkelig adfærd.

  Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden står bag Nabohjælp.

  Læs mere på Nabohjælp.dk

  Bo trygt! er et samarbejde mellem Bolius, Realdania, Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden, der skal reducere antallet af indbrud i private hjem i DK fra de nuværende ca. 30.000 indbrud om året til 10.000.

  Bo trygt! fokuserer både på hvad den enkelte borger kan gøre for at forebygge indbrud i sit hjem, samt på mulige strukturelle ændringer i samfundet, der kan hjælpe med at reducere indbrudsniveauet.

  Læs mere om Bo trygt! på www.botrygt.dk

Publiceret 29 October 2018 09:00