Thorkild Grueound kan nu kalde sig Ridder af Dannebrog. Arkivfoto

Thorkild Grueound kan nu kalde sig Ridder af Dannebrog. Arkivfoto

Gruelund slået til Ridder af Dannebrog

Tildelt ridderkorset for sine hidtil 25 år i Hørsholm Kommunalbestyrelse

Af
Fred Jacobsen

Hørsholms 70-årige værtshusejer og konservative kommunalpolitiker, Thorkild Gruelund, kan kalde sig Ridder af Dannebrog. Han er af Dronningen blevet benådet med ridderkorset af Dannebrogsordenen.

Gruelund får tildelt ordenen for sit 25-årige virke som medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse. Han må dog vente lidt endnu, før han kan hæfte ordenen på sit revers. Det sker først ved et reception på plejecenter Sophielund 3. januar næste år, oplyser den nyslåede ridder til Ugebladet.

"Det er ikke unormalt at kommunalpolitikere med mange år på bagen indstilles til ridderkorset, men mig bekendt er det ikke tidligere sket i Hørsholm," fortæller Gruelund.

Den hemmelige ridder

Han er blev indstillet af borgmester Morten Slotved før sommerferien - og derfra gik det lidt stærkere med benådningen end forventet. Han blev slået til ridder allerede 24. september, og det synlige bevis på hæderen, ridderkorset, er sendt med posten til Hørsholm og ligger nu på rådhuset og venter på at kunne blive hæftet på sin ejermand.

Faktisk skulle udnævnelsen have været holdt hemmeligt indtil receptionen i januar. Det var dog ikke noget, Kongehuset kendte til og offentliggjorde så sidst i oktober navnene på de personer, der får ridderkorset i denne runde.

Gruelund blev valgt ind i kommunalbestyrelsen 1993 og er siden blevet genvalgt syv gange, senest i november sidste år, hvor han fik et flot valg med 388 personlige stemmer, hvilket placerede ham som fire på top 10-listen. De seneste tre valgperioder har han været formand for Social- & seniorudvalget.

Hun må gerne ryge

I mere end fyrre år drev han det lokale værtshus Hubertus på Hovedgaden, som kaldes Danmarks mindste værtshus, hvor der må ryges.

"Og skulle Dronningen komme forbi, kan hun ryge alle de smøger, hun har lyst til," lyder det fra den nyslåede ridder.

Thorkild Gruelund, der fylder 71 år i december, er blandt syv nye riddere, der kommer fra det kommunalpolitiske liv. Heriblandt er nabokommunen Allerøds tidligere borgmester Erik Lund

Publiceret 04 November 2018 09:00