Langt de fleste bilag i svindelsagen kommer ifølge anklageskriftet fra lokale butikker i Hovedgaden, Rungsted Havn og Hørsholm Midtpunkt. Arkivfoto: Peter Mailand

Langt de fleste bilag i svindelsagen kommer ifølge anklageskriftet fra lokale butikker i Hovedgaden, Rungsted Havn og Hørsholm Midtpunkt. Arkivfoto: Peter Mailand

Lions Børnehuse:

Tiltalt områdeleder nægter sig skyldig

Lokale butikker var mål for områdelederens påståede svindel-indkøb

Af
Fred Jacobsen

Den tiltalte tidligere områdeleder i svindelsagen i Lions Børnehuse forholder sig nu for første gang til tiltalen om mandatsvig og tyveri mod Lions Børnehuse for i alt 2,2 millioner kroner.

Den tiltalte, en 46-årig kvinde fra Rungsted, der var områdeleder i Lions Børnehuse, nægter sig skyldig. Det oplyser hendes advokat, Kristian Mølgaard, til Ugebladet. Ud over det har advokaten ingen kommentar.

Ifølge anklageskriftet har den 46-årige kvinde fra Rungsted mellem januar 2014 og november 2016 i 295 tilfælde købt ind eller hævet kontanter for henholdsvis 1.720.289,85 kr. på eget dankort og for 548.098,25 kr. på institutions kort, "selvom sådanne indkøb enten ikke var foretaget eller var foretaget i egen interesse, hvorefter hun via såkaldte Nem-bilg og DK-bilag fik dækket tilsvarende bekøb af Hørsholm Kommune", som det er formuleret i anklageskriftet.

Derud over er hun tiltalt for at have stjålet tre nyindkøbte mobiltelefoner, der tilhørte Hørsholm Kommune, til en værdi af 10.622,09 kr. Hun er derfor tiltalt for at have svindlet for i alt 2.279.010,19 kr., som Hørsholm Kommune kræver erstatning for.

Livsstilsbutik hittede

Den største del af indkøbene er foretaget i bolig- og livsstilsforretningen House of Trends, som indtil januar sidste år havde butik i Hovedgaden i Hørsholm, og som fortsat driver en butik i Tidsvildeleje.

Her har den tiltalte tidligere områdeleder ifølge anklageskriftet været på besøg 177 gange mellem januar 2014 og november 2016 og har i den forbindelse købt ind for godt 1,6 millioner kr. Beløbene, hun via bilag har hævet fra kommunens kasse, svinger fra 44.499 kr. til 1198 kr.

Derud over har der været udbetalinger under betegnelsen 'ukendt' for sammenlagt næsten 620.000 kr.

Hun købte lokalt

Resten af de godt 2,2 millioner kr., tiltalen lyder på, er stykket sammen af indkøb i fortrinsvis lokale butikker som Day Birger et Mikkelsen i Hørsholm Midtpunkt, Saint Tropez, Hørsholm Midtpunkt, Sct. Thomas, Rungsted Havn, Pistache, Rungsted Havn, Copenhagen Luxe, Roskilde, Linnea, Hovedgaden, Christels, Hørsholm Midtpunkt, Klinik K Hudpleje, Bolbrovej, La Parfumerie, Hovedgaden, Hillerød Isenkram, Idé Nyt, Buch Copenhagen, Hørsholm Midtpunkt, Fog Trælast, Kristabelle, Hovedgaden, Fona, A vintab-B, Blokhus, Boutique no. 5, Rungstedvej, Savona Sko, Frederiksberg og Ø-Butikken i Hovedgaden.

Sagen kom for en dag i slutningen af 2016, da Hørsholm Kommune faldt over 'økonomiske uregelmæssigheder' i Lions Børnehuse. Områdelederen og tre yderligere ansatte blev suspenderet og senere afskediget. Den 46-årige blev som den eneste i sagen sigtet og senere tiltalt for mandatsvig.

Kvinden er tiltalt for overtrædelse af straffelovens § 280, stk. 1 jf. § 286, stk. 2, mandatsvig af særligt grov beskaffenhed, der har en strafferamme op til otte års fængsel. Desuden er hun tiltalt efter straffelovens § 276 jf. § 285, stk. 1, tyveri, for at have stjålet tre af kommunens mobiltelefoner.

Sagen skal for Retten i Helsingør 29. april. Der er afsat 11 retsdage til sagen frem til senest 14. juni.

Publiceret 19 November 2018 11:00