"Vi gør det bedre næste gang," lyder det fra kommunaldirektør Pernille Halberg Salamon.

Direktion siger undskyld:

Vi skulle have givet besked om træfældning

Hørsholm Kommunes øverste ledelse beklager manglende information over for Hørsholm Lille Skole

Af
Fred Jacobsen

Hørsholm Kommunes øverste ledelse står efter længere tids pres og debat frem og beklager sin manglende meddelsomhed i forbindelse med den kritiserede træfældning i 'Skoven' nær Hørsholm Lille Skole.

"Der er beklageligt, at kommunen ikke fik orienteret naboerne til Hannebjerg-grunden, herunder Hørsholm Lille Skole. Det er beklageligt, for vi har ikke ønsket at genere nogen borgere. Rettidig information kunne have medvirket til at dæmme op for kritikken, og det gør vi bedre næste gang," skriver kommunaldirektør Pernille Halberg Salamon blandt andet i et debatindlæg på ugebladet.dk.

Voksende kritik

Dermed reagerer kommunens administrative top på den voksende kritik af, at kommunen i skolernes efterårsferie gik ud og fældede træer og ryddede buske i det område, der er i mange år er brugt af skolen som børnenes legeplads og er genstand for en retssag mellem Hørsholm Lille Skole og kommunen. Retssagen skal afgøre, om Hørsholm Lille Skole gennem 40 år har vundet hævd over området, selv om det er kommunen, der ejer det.

DEBAT: Hvem har mon bedt om at skoven ved Hannebjerg skulle ryddes?

I en række debatindlæg blandt andet i Ugebladet, på ugebladet.dk og på Ugebladets Facebook-side er den ansvarlige for beslutningen blevet bedt om at træde frem og tage ansvar. Det er det, der ifølge Pernille Halberg Salamon nu sker.

"Det er direktionen, der er ansvarlig. Og ja, dette er en undskyldning. Vi skulle have orienteret på forhånd," lyder det fra kommunaldirektøren.

Hun skriver i debatindlægget, at efterårsferien af sikkerhedsmæssige grunde blev valgt til den omstridte træfældning, fordi 'Skoven' til dagligt bruges af skolens og områdets børn til leg.

Direktion orienteret

Ifølge Ugebladets oplysninger blev kommunens direktion - inklusive borgmester Morten Slotved - orienteret om det, der fra kommunens side er blevet kaldt vedligehold. Spørgsmålet er, hvorfor det ikke faldt nogen ind, at sådan at vedligehold kunne betragtes som særligt følsomt på grund af striden mellem Hørsholm Lille Skole og kommunen.

"Det er et godt spørgsmål," siger kommunaldirektøren, der mener "i bagklogskabens klare lys" at give svaret i debatindlægget.

Også Morten Slotved beklager, at man ikke fik ringet til lilleskolen for at orientere om træfældningen.

"Det ville nok have været fornuftigt," indrømmer Slotved.

Publiceret 20 November 2018 17:30