Ulvemosehuset har igen skabt politisk ballade. Arkivfoto: Fred Jacobsen

Ulvemosehuset har igen skabt politisk ballade. Arkivfoto: Fred Jacobsen

Ny ballade om stationsområdet:

Nu er de uenige om, hvad de besluttede

Venstre, DF og LA mener ikke, det skal 'beslyses' om Ulvemosehuset kan rives ned. Det er ikke ordentligt, siger vred borgmester

Af
Fred Jacobsen

Der er opstået ny politisk ballade om stationsområdet i Rungsted. Nu er der uenighed om, hvad der egentlig blev besluttet, da byrådet 24. september vedtog dette:

"(... )Der udarbejdes et scenarie, der sandsynliggør et betydeligt omfang af bevaring af eksisterende byggerier – evt. med markant ombygning – og til hvilke funktioner, samt et mindre omfang af nybyggeri, og at der afsættes midler til revidering af scenariet i det omfang de politiske drøftelser giver behov herfor. Til brug for den politiske behandling etableres en økonomisk model for tilpasning af scenariet."

Annette Wiencken (V), Glen Madsen (DF) og Jakob Nybo (LA) er derfor stærkt utilfredse med, at der ifølge "Udviklingsplan for Rungsted Stationsområde" stadig skal "belyses", om Ulvemosehuset skal bygges om, udbygges eller rives ned.

"Jeg synes ikke, det er i tråd med beslutningen," siger DF's Glen Madsen, der derfor sammen med Venstre og Liberal Alliance stemte imod, da økonomiudvalget vedtog udviklingsplanen med det resterende flertal af Konservative, Socialdemokratiet og Radikale.

Ikke alt skal være i spil

For Glen Madsen handler det om Ulvemosehuset.

"Jeg har meldt klart ud, at Ulvemosehuset skal bevares. Og da beslutningen 24. september endte med at handle meget om bevaring, synes jeg, der skal træffes en beslutning nu. Og at Konservative også snart skal melde klart ud, om de vil bevare Ulvemosehuset eller ej," forklarer Glen Madsen, der ikke synes, at alt fortsat skal være i spil i området.

"Der skal beslutninger til nu," tilføjer han og henviser blandt andet til de borgerbidrag, der er sendt til kommunen, hvor især den ene, som dækker over forskellige grundejerforeninger og andre foreninger, og dækker mere end 1000 Rungsted-borgere, peger på at bevare bygningen, der nu rummer en daginstitution.

Så for dig handler det om Ulvemosehuset?

"Det skal bevares. Men ellers er jeg med på, at der skal mere liv til Rungsted - og er der et helt fantastisk alternativ, er jeg pragmatisk," lyder det fra Glen Madsen.

Skal være skarpere

Annette Wiencken siger, at hun heller ikke kan genkende byrådets beslutning fra 24. september i opgavebeskrivelsen og derfor stemte nej. Hun er til gengæld parat til et søge efter formuleringer, der kan bløde op omkring netop Ulvemosehuset. Og mener, borgerne nu skal have nogle svar.

"Havde vi ikke haft et så elendigt forløb i sagen, var situationen en anden. Vi kommunikerer ikke godt nok med borgerne. VBi skal være skarpere," siger Wiencken.

Ikke ordentligt

Borgmester Morten Slotved er vred.

"Det er ikke ordentligt, det her. Partierne bad om mere tid til processen for ikke at beslutte noget forhastet. Nu vil de have beslutninger her og nu. Det er ikke ordentligt," siger borgmesteren til Ugebladet.

Flertallet af konservative, socialdemokrater og radikale vedtog udviklingsplanen med den tilføjelse, at der nu skal findes formuleringer, der skal bløde op for formuleringen for specielt Ulvemosehusets mulige fremtid i håb om, at det kan få planen til at glide ned.

Publiceret 20 November 2018 07:00