Glade Sjælsølund-drenge efter finalesejren over Hjallelse. Foto: Sportsefterskolen Sjælsølund

Glade Sjælsølund-drenge efter finalesejren over Hjallelse. Foto: Sportsefterskolen Sjælsølund

Til VM efter stort drama

Sportsefterskolen Sjælsølunds fodbolddrenge skal repræsentere Danmark ved VM i Serbien

Af
Fred Jacobsen

Det hører til sjældenhederne, at der er bedre hold en Hjallelse, når landets efterskoler og fodboldakademier dyster i fodbold.

Den fynske skole har en del af superligaklubben OB's talenter på holdet og har vundet finalen for fodboldakademier og efterskoler ti gange i løbet af de seneste 12 år. Det var derfor en særlig bedrift, at Sjælsølunds drenge kunne holde de fynske talenter på 0-0 igennem en hel kamp plus forlænget spilletid - og rigtig stort blev det, da de så endte med at vinde straffesparkskonkurrencen.

Drengene fra Hørsholm-efterskolen deltog i finalerunden i Odense og nåede finalen efter at have slået akademi-spillerne fra SønderjyskE med 2-0. Og med sejren over de sejrvante fynboer i finalen skal Sportsefterskolen Sjælsølund nu til Beograd i Serbien og spille finalerunde om ISF Cup. ISF står for International Schoolsport Federation.

Det er første gang skolen deltager i den internationale finaleturnering, og det mener skolens leder, Jens Nissen, er ganske godt gået.

"Vi har et samarbejde med Lyngby Boldklub og har også spillere fra FC Nordsjælland. Men ellers er det jo spillere fra mange forskellige klubber," fortæller en stolt skoleleder, der også peger på, at efterskolen jo er andet end et fodboldakademi.

"Vi vil gerne være elite, men der er også undervisning, og vi forsøger at komme hele vejen rundt med eleverne," tilføjer Jens Nissen.

ISF Cup spilles i Beograd i Serbien i april.

Publiceret 25 November 2018 11:00