En tidligere sjov aktivitet: Lagkagekast med en skydeskiven af billeder af både skoleleder, SFO leder samt nogle af lærerne på Rungsted Private realskole. Arkivfoto

En tidligere sjov aktivitet: Lagkagekast med en skydeskiven af billeder af både skoleleder, SFO leder samt nogle af lærerne på Rungsted Private realskole. Arkivfoto

Tidligere næstformand på RpR:

Det er fuldstændigt uhørt

Det er Jens Ryhl en stor gåde, hvad der er sket med Rungsted private Realskole, men det er trist og uforståeligt, mener det tidligere bestyrelsesmedlem på RpR gennem otte år

Af
Morten Timm

Da Jens Ryhl, som næstformand for Rungsted private Realskole, helt efter planen forlod bestyrelsen i maj havde han ikke den fjerneste idé om, at skolen, bare en måned senere og frem til nu, skulle falde så dybt.

“Det er jo fuldstændigt uhørt, at så mange medarbejdere er rejst efter sommerferien. Uanset at alle sammen ikke er lærere, så er det personer, alle kender på skolen. Og jeg ser dem som et hele," siger Jens Ryhl til Ugebladet og fortsætter:

"Det er mig en stor gåde, hvad der pludselig er sket, og jeg finder det utroligt trist, at det er kommet så langt ud. For det tager lang tid at bygge en skole som RpR op, men det tager ingen tid at rive den ned, hvis man tager den rigtige split ud," mener den tidligere næstformand.

Det er mig en stor gåde, hvad der pludselig er sket, og jeg finder det utroligt trist, at det er kommet så langt ud

Lige fra første dag han satte sine fødder på skolen kunne han mærke på stemningen, atmosfæren og rammerne, at det var det helt rigtige sted for hans datter at gå i skole.

Ingen advarsel

I otte år har han siddet i bestyrelsen for RpR, og der ikke været en uge, hvor han er ikke er kommet på skolen, ligesom han har været med fra før Rene Leiholms periode som skoleleder, der sluttede brat 20. juni.

"Selvfølgelig kan man ikke have arbejdsplads af den størrelse som RpR uden der er nogle, der er utilfredse. Men det her er jo helt vildt, og jeg kan slet ikke huske, at der tidligere har været nogle, der sagt op på grund af utilfredshed," fortæller Jens Ryhl til Ugebladet, der ikke så nogen advarselstegn, inden han trådte ud af skolens bestyrelse.

Efter 20 år på Rungsted private Realskole - og de seneste fem år som skoleleder - stoppede Rene Leiholm i sommer pludselig sit virke på privatskolen. Arkivfoto

Efter 20 år på Rungsted private Realskole - og de seneste fem år som skoleleder - stoppede Rene Leiholm i sommer pludselig sit virke på privatskolen. Arkivfoto

"Jeg har en utrolig positiv oplevelse af Rene som person. Han er meget karismatisk, og han levede og åndede for skolen. Jeg tror aldrig, han havde en sygedag, og jeg mener, at han er en fantastisk dygtig skoleleder, der har skabt nogle fantastiske rammer for vores børn, og hvor der var plads til alle. I mine samlede ti år på skolen, og de otte i bestyrelsen, har jeg kun oplevet en utrolig veldrevet skole med et supermiljø mellem alle på skolen," fastslår Jens Ryhl, der er meget ærgerlig over, at det ikke får lov at fortsætte.

Ny generalforsamling

Efter han er trådt af bestyrelsen har yderligere to medlemmer forladt bestyrelsen, Mette Johannesen som næstformand og Nanette Hendill.

Ingen har meldt deres barn ind på grund af dem, der sidder i skolebestyrelsen. Børnene er startet der fordi, man som forældre har kunnet mærke, når man trådte ind af døren, at det føltes godt at være der

"Jeg synes, at det er forunderligt, at bestyrelsen ikke indkalder til ekstra generalforsamling for at få valgt nye ind. Der må jo være nok at lave for bestyrelsen i denne tid. Det er jo nemt og hurtigt for bestyrelsen at indkalde til ekstra ordinær generalforsamling. Også når mange forældre har opfordret bestyrelsen til at gøre det. Her vil de kunne forklare sig og blive valgt fra eller til, for så at kunne arbejde videre i fred og ro," mener Jens Ryhl og fastslår, at en skole som RpR er utrolig meget båret af skoleledelsen.

"Ingen har meldt deres barn ind på grund af dem, der sidder i skolebestyrelsen. Børnene er startet der fordi, man som forældre har kunnet mærke, når man trådte ind af døren, at det føltes godt at være der. Det var alene takket være skoleledelsen".

Bestyrelsesformand for Rungsted private Realskole, Peter Steenstrup ønsker ikke at kommentere oplysningerne og siger som eneste kommentar, at "det er et internt anliggende for skolen".

Skole-fakta

    Rungsted private Realskole har 640 elever, herunder en SFO for 221 elever.

    Der er 31 klasser, fordelt på klassetrin fra 0. til 9. klasse, og en klassekvotient på 22 elever.

    Det koster 2.025 i skolepenge pr. mdr. pr. elev.

    Skolen har i alt 81 ansatte, heraf 57 lærere og 15 pædagoger.

Publiceret 27 November 2018 05:30