Lotte Ostenfeld er fra 1. december ny skoleleder på Rungsted Private Realskole. Pressefoto

Skoleleder på Rungsted private Realskole Lotte Ostenfeld har i dag afskediget lærer Martin Hvid, der i Ugebladet talte kritisk om ledelsen og bestyrelsen. Pressefoto

RpR-ledelse fyrer kritisk lærer

Lærer Martin Hvid stod frem i Ugebladet med sin mening om forholdene på Rungsted private Realskole. I dag fik han fyresedlen

Af
Morten Timm

Halvandet døgn efter samfunds- og kristendomslærer Martin Hvid stod frem i Ugebladet og kritiserede både bestyrelsen på Rungsted private Realskole og den nye skoleleder Lotte Ostenfeld er han blev afskediget.

Det fremgår af skolens forældreintra, hvor ledelsen her onsdag eftermiddag skriver: "Vi har d.d. valgt at afvikle samarbejdet med Martin Hvid".

Der gives ingen forklaring for afskedigelsen, men eventuelle spørgsmål kan rettes til bestyrelsen, fremgår det af beskeden.

Dermed er Martin Hvid, 43 år, den tiende lærer, der forlader privatskolen siden skoleårets start. De andre har selv opsagt deres stillinger.

Kritiske udtalelser

I tirsdagens udgave af Ugebladet udtalte Martin Hvid blandt andet:

"Jeg anerkender, at Lotte Ostenfeld er blevet stillet en svær opgave af en bestyrelse, der har håndteret et unødvendigt lederskifte eklatant ringe. Jeg konstaterer samtidig, at Lotte Ostenfeld er dumpet, og det har kostet skolen dyrt. Især eleverne betaler prisen hver gang endnu en lærer forlader skolen..."

og

"Jeg mener, at hun havde fuldstændig berøringsangst i forhold til at gå ned på lærerværelset og samle os. I stedet udviklede der sig en skyttegravskrig mellem lærergrupperne, som har fået nogle til at sige stop. Men det er jo ikke dem, der har sagt op, der har tabt. Det er hele skolen som taber - og en arbejdsplads, som ikke kan fortsætte. For det uansvarlige og odiøse er jo, at der ikke blev gjort noget af Lotte som leder. At hun ikke har taget ansvar. I stedet er det børnene, som bliver gidsler og i sidste ende ofre..."

Han gav desuden udtryk for, at skolebestyrelsen med deres håndtering har skabt hele fundamentet for den efterfølgende og ødelæggende proces i lærerkollegiet.

Ifølge lærer Martin Hvid sagde tidligere RpR-skoleleder René Leiholm (foto) ikke frivilligt op, men blev presset ud. I dag blev Martin Hvid så afskediget. Arkivfoto

Ifølge lærer Martin Hvid sagde tidligere RpR-skoleleder René Leiholm (foto) ikke frivilligt op, men blev presset ud. I dag blev Martin Hvid så afskediget. Arkivfoto

Nyt informationsmøde

Det har ikke været muligt at få en kommentar til afskedigelsen fra skoleleder Lotte Ostenfeld eller bestyrelsesformand Peter Steenstrup.

I lyset af Ugebladets artikler har bestyrelsen og skoleledelsen i en anden besked på forældreintra inviteret til informationsmøde 10. december kl. 18.30-19.30 i skolens idrætshal, hvor de håber at se så mange som muligt.

"Samtidig vil vi opfordre alle forældre til at respektere lærernes ønske om at fokusere på børnene og deres læring og trivsel og kontakte bestyrelsen med ovenstående," skriver de i meddelelsen torsdag.

Publiceret 29 November 2018 18:15