De 640 elever på Rungsted private Realskole har i dette skoleår oplevet, at lærere på stribe har opsagt deres stillinger og forladt skolen. Arkivfoto

Rungsted private Realskole har i dette skoleår oplevet, at lærere på stribe har opsagt deres stillinger og forladt skolen. Bestyrelsen meddeler på forældreintra, at det er en lille gruppe lærere. Arkivfoto

RpR-bestyrelse erkender uro:

Kun en lille gruppe lærere står bag

På forældreintra skriver bestyrelsen for Rungsted private Realskole, at det er bekymrende, at de vil bremse skolens positive udvikling

Af
Morten Timm

Efter Ugebladets afdækning af medarbejderflugten fra Rungsted private Realskole med splittelse i lærergruppen og et dårligt psykisk arbejdsmiljø samt kritik af skoleleder Lotte Ostenfelds håndtering bekræfter skolens bestyrelse nu, at der er uro på den traditionsrige privatskole.

Det sker i en meddelelse til skolens forældre via forældreintra. Her understreger RpR-bestyrelsen, at problemet er isoleret til at handle om en lille gruppe lærere, og bestyrelsen finder det bekymrende, at de vil bremse skolens positive udvikling.

"Uroen udspringer fra en mindre gruppe lærere, der har udvist utilfredshed," skriver bestyrelsen og nævner ikke de øvrige medarbejdere uden for lærergruppen, der har sagt op på skolen siden i sommer, hvor tidligere skoleleder René Leiholm uden varsel stoppede på RpR.

Et samlet lærerværelse

Bestyrelsen oplyser videre, "at de nu oplever et samlet lærerværelse, der bakker op om skolen og den igangværende udvikling.

"Vi har dedikerede, dygtige og engagerede ansatte, som værner om vores børns trivsel og læring. Elevtallet er stabilt, og der er god søgning af såvel nye elever som lærere. Det er bekymrende, at en mindre gruppe lærere ønsker at bremse denne positive udvikling, som skolen er i. Mere information følger," lyder det efterfølgende fra bestyrelsen, der slutter af med, at skolen har brug for ro.

Ensidig og uberettiget kritik

Ved Ugebladets henvendelse til bestyrelsesformand Peter Steenstrup afviste han at kommentere sagerne og ønskede kun at citeres for "at det er et internt anliggende".

I forældrebeskeden kalder bestyrelsen samtidig Ugebladets dækning som "en unuanceret, ensidig og uberettiget kritik af vores skole".

"Bestyrelsens holdning er, at vi ikke deltager i debat om vores skole igennem medierne. Af denne grund kommer vi ikke til at svare tilbage igennem Ugebladet," fastslår bestyrelsen for Rungsted private Realskole.

Læs også: DEBAT: Lad os værne om Danmarks bedste privatskole

Læs også: DEBAT: Giv RpR ro og fred

Publiceret 29 November 2018 12:08