Team Danmark-eleverne på Rungsted Gymnasium kan glæde sig over, at skolen helt frem til 2021 fortsætter samarbejdet med Team Danmark. Pressefoto

Team Danmark-eleverne på Rungsted Gymnasium kan glæde sig over, at skolen helt frem til 2021 fortsætter samarbejdet med Team Danmark. Pressefoto

Tidlig julegave til gymnasium:

Fortsætter med Team Danmark

Det lokale gymnasium har lige nu 100 elever på Team Danmark-ordning og egen eliteidrætsordning

Team Danmark har givet Rungsted Gymnasium en tidlig julegave i form af en ny samarbejdsaftale, der giver unge idrætstalenter på Rungsted Gymnasium mulighed for at forene deres elitesport med en gymnasial ungdomsuddannelse.

Rektor Ruth Kirkegaard har stadig ikke fået armene ned efter, hun modtog nyheden om, at Rungsted Gymnasium kan fortsætte som Team Danmark samarbejdsskole. Et samarbejde som gymnasiet har haft i over 20 år, men som løbende skal fornys.

”Vi er stolte og dybt beærede over at blive udpeget som Team Danmark uddannelsespartner. Både for skolen og for atleterne er det en stor sejr. På Rungsted Gymnasium har vi lige nu 100 elever på både Team Danmark og vores særlige eliteidrætsordning - og det betyder, at idrætslivet virkelig fylder meget på skolen,” siger Ruth Kirkegaard i en pressemeddelelse.

Sport og skole side om side

Aftalen betyder, at talenter og eliteatleter kan uddanne sig sideløbende med deres elitesportskarriere. Erfaringer viser endvidere, at kombinationen af uddannelse og sport har en positiv synergieffekt på hinanden.

17-årige Anne Normann er golfspiller og en glad Team Danmark-elev på Rungsted Gymnasium, for hun sætter enorm pris på ordningen:

”Det betyder ekstremt meget for mig, at jeg kan få støtte fra mit gymnasium. Det giver mig mulighed for at dyrke min sport på eliteplan, samtidig med at jeg kan tage en uddannelse,” fortæller hun i en pressemeddelelsen.

Havde Rungsted Gymnasium ikke fået forlænget samarbejdsaftalen med Team Danmark skulle skolens nuværende Team Danmark-elever have fundet andet gymnasie for at fortsætte deres uddannelse under ordningen.

For de elever, der ikke er godkendt til ordningen af Team Danmark har Rungsted Gymnasium oprettet deres egen eliteidrætsordning.

mt

Publiceret 30 November 2018 09:55