Så blev det tændt, juletræet på Ridebanen. Foto: Fred Jacobsen

Så blev det tændt, juletræet på Ridebanen. Foto: Fred Jacobsen

SE BILLEDERNE:

Træet tændt med stjernekasterens allersidste host

Paraplyerne dominerede, da borgmesteren med noget besvær fik tændt Ridebanens juletræ

Af
Fred Jacobsen

"Vi rykker sammen og skaber fællesskaber - lige som i dag - også i dette vejr. Vi fastholder traditioner og skaber nye," sagde borgmester Morten Slotved blandt andet, da han i eftermiddag indledte den traditionelle juletræstænding på Ridebanen. Som altid 1. søndag i advent.

Med nye traditioner henviste han til den nyskabelse, det for et par uger var, da fire handelscentre i byen, gågaden, Midtpunkt, Kongevejscentret og Rungsted Bytorv, tændte deres julelys på én og samme dag.

"Julen er hjerternes fest, og denne juletræstænding er en af de bedste ting, jeg som borgmester er med til," sagde han blandt andet, hvorefter han med Nordsjællands Brandvæsens hjælp blev løftet op til træets top med en stjernekaster for at tænde træet, som han altid gør.

Løb tør for stjerne

I år var dog ikke alt som altid: For selv om den gode Slotved stædigt blev ved, sprang stjernernes gnist ikke bare sådan over på juletæets lyskæde. Hørsholms nissehue- og borgmesterkæde-klædte førstemand løb faktisk tør for stjerner. Først med det vel allersidste host fik han sat lys i kæderne - til kæmpe jubel blandt de mange hørsholm-borgere, der skuttede sig under deres paraplyer eller varmede sig ved en kop dampende gløgg.

"Ja, så og så holdt stjernekasteren faktisk længere end den plejer at gøre," som en af brandmændene tørt bemærkede.

Træet blev tændt. Det knejser nu stolt midt på Ridebanen - som det plejer - og vil i den næste tid være et pejlemærke i Hørsholm.

Og julemanden kom, så, sang med børn og voksne og delte godter ud - helt som det plejer at være.

Publiceret 02 December 2018 17:46