Har du lyst til at glæde et barn, der ellers ikke vil få julegaver, tager du en ønskeseddel fra træet. Arkivfoto: Peter Mailand

Har du lyst til at glæde et barn, der ellers ikke vil få julegaver, tager du en ønskeseddel fra træet. Arkivfoto: Peter Mailand

Ønsketræet er tilbage i Midtpunkt:

Giv en julegave til et barn, der ellers ikke får

Med ’Ønsketræet’ i Hørsholm Midtpunkt vil Hørsholm Rotary Klub gentage de sidste års succes og med kundernes hjælp igen glæde børn, der ellers ikke får julegave

Igen i år står 'Ønsketræet' ved centertorvet i Hørsholm Midtpunkt, pyntet med små ønskesedler fra børn, der ikke normalt er så heldige at få julegaver.

Og det er her, at Hørsholm Rotary Klub, der bag et 'Ønsketræet', håber at få hjælp fra byens borgere til at indfri børnenes gaveønsker. De sidste år har der været så stor støtte til 'Ønsketræet', at Rotary med de gavmilde borgeres hjælp har kunnet give 300-400 julegaver videre.

Hvis du har lyst til at glæde et barn, foregår det på den enkle måde, at du tager en ønskeseddel fra træet, køber gaven, får den pakket ind og afleverer den igen ved 'Ønsketræet' til en af Rotary-medlemmerne, som vil være til stede omkring weekenderne på de tidspunkter, hvor der erfaringsmæssigt er flest på julegaveindkøb. Ellers kan gaven afleveres hos Imerco i Midtpunkt.

Ønsketræet bliver stående, indtil der er kommet pakker til alle ønskerne, dog ikke længere end søndag 16. december.

Udsatte børn væk fra familien

Hørsholm Rotary Klub samarbejder med en lang række institutioner for børn, der af en eller anden årsag i en kortere eller længere periode ikke kan bo hos deres familie.

De seneste år har Hørsholm Rotary Klub med gavmilde borgeres hjælp kunnet give 300-400 julegaver til børn via 'Ønsketræet'. Arkivfoto: Peter Mailand

De seneste år har Hørsholm Rotary Klub med gavmilde borgeres hjælp kunnet give 300-400 julegaver til børn via 'Ønsketræet'. Arkivfoto: Peter Mailand

Børnene kommer fra familier, der har en hverdag meget fjernt fra den, de fleste andre kan tilbyde deres børn.

”Flere af institutionerne fortæller, at en del af disse børn slet ikke ville få en julegave, hvis ikke venlige mennesker på juleindkøb støttede op om initiativet med Ønsketræet,” lyder det fra Hørsholm Rotary Klub.

Rotary indsamler lister med et ønske fra hvert barn på de forskellige institutioner, og juletræet pyntes så med børnenes ønskesedler.

På hver seddel står et ønske, barnets alder, samt om ønsket kommer fra en pige eller en dreng. Gaveønskerne ligger typisk på 100-200 kroner.

Samarbejdspartnere

Der er i år ønsker fra børn i følgende institutioner: Foreningen Grønlandske Børn, Røntofte Krisecenter, Den gamle Brugs, Børns Voksenvenner, Villa Kokkedal, Hillerød Hospital, Jakob Michaelsens Minde Stiftelsen, Grevinde Danners Børn (Hjortholm og Birkebo).

Juletræet sponsoreres igen i år af Hørsholm Planteskole.

Publiceret 07 December 2018 12:00