Skuespiller Ghita Nørby læste

Skuespiller Ghita Nørby læste "Peters Jul" højt ved Hjerteforeningens julecafé. En bog hun havde fået som to-årig af sin far og mor. Foto: Morten Timm

Ghita Nørby sørgede for ægte julestemning

Skuespillerinden læste julen ind ved Hjerteforeningens årlige julecafé i den gamle byrådssal

Af
Morten Timm

Der var fornemt besøg, da Hjerteforeningen i Hørsholm i sidste uge holdt årets julecafé i den gamle byrådssal.

Her var omkring 55 medlemmer samlet til en hyggelig eftermiddag med æbleskiver og julehygge.

Og efter lokalformand Inga Nielsen havde budt velkommen og danset en lille vals med Peter Orebo Hansen, Hørsholm Kommunes direktør for Social, Sundhed og Arbejdsmarked, glædede borgmester Morten Slotved sig over det store fællesskab i Hjerteforeningen og hvordan de giver information om det gode liv trods en hjertesygdom.

Herefter gjaldt det eftermiddagens højdepunkt. Besøg af danske skuespils førstedame, 83-årige Ghita Nørby, der var ledsaget af guitarist Lars Hannibal.

Jeg glæder mig...

Den 83-årige skuespillerinde havde tænkt meget over, hvad hun skulle have med til Hjerteforeningens medlemmer - og hvad var mere oplagt end at slå tonen an med en ægte julefortælling.

For med sig havde hun en brun indbundet og gammel bog. Indeni stod der skrevet: Julen 1937. Til Ghita fra Far og Mor. Med rødlige bogstaver på forsiden kunne man lige ane titlen "Peters Jul".

"Jeg glæder mig i denne tid; nu falder julesneen hvid..."

Ghita Nørby læste dernæst den legendariske julehistorie højt for tilhørerne med små mellemspil af Lars Hannibal - og langsomt kunne man se julelysene blive tændt i de mange hjerte-øjne rundt om den gamle byrådssal.

Publiceret 11 December 2018 16:00