Arkitekt Dorte Mandrup ved præsentationen af boligprojektet Hannebjerg. Arkivfoto: Fred Jacobsen

Arkitekt Dorte Mandrup ved præsentationen af boligprojektet Hannebjerg. Arkivfoto: Fred Jacobsen

Forslag i byråd:

Red 'Skoven' og undgå en retssag

V, DF og LA vil pålægge borgmesteren at forhandle en aftale med Hannebjerggrundens ejer for at undgå retssag

Af
Fred Jacobsen

'Skoven' skal reddes og retssagen mellem Hørsholm Lille Skole og Hørsholm Kommune skal undgås.

Det er et af formålene med et forslag, Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance kommer til kommunalbestyrelsesmødet på mandag. Der er dog også et andet formål: At undersøge, om der stadig er et flertal for lokalplan 166 for boligbyggeriet på Hannebjerg-grunden.

Forslaget, som de tre partier i fællesskab fremlægger på baggrund af deres initiativret, går kort fortalt ud på, at

1. borgmester Morten Slotved og kommunens administration pålægges at fremlægge "økonomiske og kontraktretlige konsekvenser af de forskellige udfald i retssagen om hævd anlagt af Hørsholm Lille Skole mod Hørsholm Kommune" og

2. pålægge borgmester og administration "uden tøven" at "ivbærksætte en konstruktiv og pragmatisk dialog med Hannebjerglund ApS med henblik på at finde et fælles løsningsforslag, der friholder skov og naturområdet på Hannebjerggrunden for bebyggelse og samtidig gør en retssag mellem Hørsholm Kommune og Hørsholm Lille Skole unødvendig".

Det er sidstnævnte begrundelse, der er vigtig for Venstres gruppeformand Annette Wiencken.

Undgå kontraktbrud

"Det er jo en sag, der er gået i hårdknude. Vi ønsker at undgå en retssag og vil skal ikke ud i noget kontraktbrud," siger Annette Wiencken, der som repræsentant for at parti, der stemte imod lokalplanen, ikke finder det urimeligt at søge efter en vej, hvor parterne bøjer sig mod hinanden mod en løsning.

'Skoven' ved Hørsholm Lille Skole har i årevis været benyttet af skolens børn. Arkivfoto

'Skoven' ved Hørsholm Lille Skole har i årevis været benyttet af skolens børn. Arkivfoto

LA's Jakob Nybo lægger ikke skjul på, at forslaget også har til formål at se efter et nyt flertal i den ny kommunalbestyrelse for at vælte hele projektet.

"Forud for vedtagelsen var der flere konservative, der var rasende. Så forslaget er for mig også et forsøg på at samle et flertal uden om borgmesteren," siger Jakob Nybo.

Han er, som Annette Wiencken også, på det rene med, at den første del af forslaget - en kortlægning af scenarier for konsekvenserne af det udfald, en retssag kan få - vil kaste kommunen ud i store udgifter til de advokater, der skal udarbejde sådan en redegørelse. Det er en pris, han er villig til at tage ansvar for.

Har kvajet os

"Vi har kvajet os som kommune. Så må det koste, hvad det koster," lyder det fra Jakob Nybo. Han mener dog også, at forslaget kan give kommunalbestyrelsen indsigt i nye de handlemuligheder. Det er der ifølge Nybo brug for, fordi han i denne sag har oplevet en "fastlåst og arrogant" borgmester.

Ingen problem

Morten Slotved siger, at han ikke har noget problem med at tage en afstemning. Og han overvejer at anbefale den konservative gruppe at stemme for.

"Jeg går ind for fuld gennemsigtighed, men vi skal selvfølgelig se på, hvor dyrt det bliver," siger Slotved til Ugebladet.

Publiceret 14 December 2018 07:00

SENESTE TV