Pas på tyven i løbet af julen. Pressefoto

Pas på tyven i løbet af julen. Pressefoto

Julen er højsæson for indbrud:

Sådan undgår du besøg af juletyv

Få gode råd til hvordan du undgår indbrud i løbet af julen

Igen i år vil ubudne gæster gøre højtiden sur for mange boligejere. Det er ifølge nordsjællandsk installatør muligt med en kombination af sund fornuft og gode råd at holde tyvene på afstand.

Fjerde kvartal byder på et markant større antal indbrud i private boliger end resten af året. I 2017 var der hele 9.605 anmeldte indbrud i årets sidste tre måneder. Følger tyvene samme slagplan som tidligere år, vil det især være i perioden fra den 20.-26. december, de tager på togt.

”Derfor er der også god grund til at benytte de sidste uger op til helligdagene til at få sikret boligen bedst muligt,” siger Thomas Meisner Petersen, direktør for Peiter Olsen El i Hillerød og fortsætter:

”Det behøver ikke være dyrt at sikre. Det bedste værn mod tyvene er boligejernes egen sunde fornuft.”

Peiter Olsen disse gode råd:

  Hvis du er bortrejst i flere dage, bør I aftale med naboen, at de tømmer jeres postkasse og bruger skraldespanden.

  Sørg for at alle døre er solide og har gode låse – ikke bare i hoveddøren. Yderdøre bør have to låse, hvor den ene kun kan åbnes med nøgle – også indefra.

  Alle vinduer skal være solide og bør have et eller flere solide beslag, der holder vinduet lukket.

  Etablér effektive lamper både udenfor og i boligen, så tyven har svært ved at komme tæt på boligen eller at bevæge sig rundt uden at blive set. Du kan installere bevægelsesmeldere til lamperne udenfor og anskaffe tænd/sluk-ure til de indendørs lamper.

  Anskaf en godkendt tyverialarm, der kan være med til at skræmme indbrudstyven væk. Overvej at tilslutte blitzlamper og sirener, så tyven bliver stresset, og naboerne gjort opmærksomme på indbrud.

  Hvis du afbryder ringeklokken, bliver tyven usikker på, om du er hjemme.

Publiceret 17 December 2018 15:00

SENESTE TV