Hørsholms plejeområde får pæne karakterer. Foto: Mostphotos

Hørsholms plejeområde får pæne karakterer. Foto: Mostphotos

Pæne karakterer for patientsikkerheden

Der er pæne karakterer til patientsikkerheden på plejecentrene og i hjemmeplejen viser rapporter

Hørsholm Kommune har netop modtaget tre tilsynsrapporter fra Styrelsen for Patientsikkerhed, der giver topkarakterer for god patientsikkerhed. Det drejer sig om Rungsteddistriktet i hjemmeplejen, de midlertidige pladser og Træningsenheden. De er alle tildelt karakteren ingen problemer af betydning for patientsikkerheden for deres medicinhåndtering, hvilket er den højest opnåelige karakter fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Karaktergivningen kommer efter, at styrelsen tidligere på efteråret var på tilsynsbesøg de tre steder, skriver Hørsholm Kommune i en pressemeddelelse.

Ledelse og medarbejdere i hjemmeplejen og på plejecentrene har arbejdet målrettet på at kvalitetsforbedre medicinhåndteringen. I starten af året indtraf en tragisk hændelse med fejlmedicinering af en borger på et af kommunens plejecentre og senere fulgte to påbud til et af kommunens hjemmeplejedistrikter fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Nye arbejdsgange

Arbejdet med kvalitetsforbedringerne, der fulgte i kølvandet på styrelsens rapporter, omfattede revision af retningslinjer, indførelse af nye procedurer og efteruddannelse af personalet.

”Det er glædeligt, at vi efter et ihærdigt arbejde med at forbedre medicinhåndteringen nu kan krone indsatsen med anerkendelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Ledere og medarbejdere i kommunens ældresektor fortjener virkelig et stort klap på skulderen,” udtaler Peter Orebo Hansen, direktør for Social, Sundhed og Arbejdsmarked.

Rapporterne fra Styrelsen for Patientsikkerhed er ikke de eneste undersøgelser, der er lavet om kommunens ældresektor i 2018:

I april konkluderede det eksterne tilsyn BDO efter uanmeldte besøg på kommunens fire plejecentre, at der er tale om plejecentre med henholdsvis gode og tilfredsstillende forhold og tilfredsstillende forhold. Senest viste en tilfredshedsundersøgelse, at der blandt brugerne af kommunens ældretilbud er udbredt tilfredshed.

Kapp

Publiceret 30 December 2018 09:00