Lars Borch Nielsen med nogle af sækkene med varmt tøj til Københavns hjermløse.

Lars Borch Nielsen med nogle af sækkene med varmt tøj til Københavns hjermløse. Privatfoto

Indlæg om hjemløse gav gevinst:

21 sække med tøj

Hørsholm-borgere samlede vintertøj ind til hjemløse i København

Af
Fred Jacobsen

"Find en gammel jakke frem og hjælp de hjemløse," lød opfordringen fra Hørsholm-borger Lars Borch Nielsen i et debatindlæg her på ugebladet.dk før jul.

Og selv om der ikke var de helt store reaktioner i dagene op til jul, er det alligevel lykkedes for Lars at indsamle i alt 21 sække med brugte jakker, sko, sweatre, huer osv. , der alle kommer til at gøre stor gavn blandt hjemløse.

"Det var tænkt som en julegave, men folk har åbenbart så travlt op til jul, at der ikke rigtig skete noget," fortæller Lars Borch Nielsen til Ugebladet.

Det gjorde der så til gengæld mellem jul og nytår, hvor blandt anden en ældre dame henvendte sig til Lars og afleverede otte sække med brugt vintertøj. Det betyder, at Lars Borch Nielsen prøver igen næste år.

"Jeg indsamler igen til næste nytår, så man må godt begynde, at fylde en sæk op i løbet af året," siger han.

Lars Borch Nielsen fandt på at samle varmt tøj til hjemløse efter at have set et opslag på Facebook, som fik ham til at samle noget af sit gamle tøj sammen og aflevere det til Mændenes Hjem i Istedgade i København. Oplevelsen fik ham blandt andet til at skrive dette:

"Og da jeg var derinde i går for at aflevere det, så jeg en masse meget forhutlede og frysende mænd. Ham, der tog imod det, havde kun en hættetrøje og havde et stort blødende sår i panden. Der er ikke meget jul for de stakkels mænd. Det er meget barskt derinde, fx stod der en lige uden for døren og fixede i al åbenhed," lød det blandt andet i hans beskrivelse af forholdene.

Det var blandt andet på baggrund af dette indlæg på ugebladet.dk, hørsholmborgerne henvendte sig til Lars Borch Nielsen.

Publiceret 02 January 2019 17:00