Tomas Dyrbye er formand for den lokale konservative vælgerforening.

Tomas Dyrbye er formand for den lokale konservative vælgerforening.

Partiformand om Gruelund:

Går han ikke selv, smider vi ham ud

Stålsat konservativ partiformand har sat gang i en eksklusionssag for Gruelund

Af
Fred Jacobsen

Kommunalbestyrelsesmedlem og udvalgsformand Thorkild Gruelunds forsikring om, at han bakker op om borgmester Morten Slotved ikke det store indtryk på den lokale partiformand Tomas Dyrbye.

"Thorkild Gruelund er ikke længere medlem af den konservative gruppe. Derfor kan han ikke sidde i kommunalbestyrelsen. Hvis han ikke selv vil trække sig, må vi ekskludere ham," lyder det fra Tomas Dyrbye til Ugebladet og oplyser, at eksklusionsprocessen er i gang.

Vil det sige, at døren for altid er smækket i?

"Processen kører. Jeg kan ikke løse sagen. Det må gruppen finde ud af. Det ligger fast, at Thorkild som løsgænger ikke kan være medlem af Det Konservative Folkeparti. Han magter ikke samarbejdet," lyder det fra Tomas Dyrbye, der har opbakning til processen i partiorganisationen og i øvrigt mener, at det er "dødssyg med sådan en sag" og slet ikke mener, sagen kan løses i aviserne.

Thorkild Gruelund har ingen kommentar og borgmester Morten Slotved vil kun sige, at "spekulationerne venter vi med", da Ugebladet kontakter dem.

Sagen kort

5. december advarer Tomas Dyrbye, formand for den konservative vælgerforening i Hørsholm, i en pressemeddelelse Thorkild Gruelund mod at eksponere sig selv i hans sag mod Hørsholm Kommune i en privat sag om færdselsret. "Koncentrér dig om politik og stop med den offentlige eksponering af private sager," lyder partiformandens opfordringen.

Gruelund svarer igen med: "Jeg er altid ærgerlig over en dårlig sag i Hørsholm Kommune. Det vil dog ikke forhindre mig i at udtale mig."

21. december melder Det Konservative Folkeparti i Hørsholm og borgmester Morten Slotved ud, at Thorkild Gruelund ikke længere er del af den konservative gruppe i kommunalbestyrelsen og at de forventer, at han melder sig ud af partiet og stiller sit mandat til rådighed. Begrundelse: "Summen af sager, hvor Thorkild ikke har arbejdet loyalt med gruppen". Desuden har han ikke villet give borgmesteren sin fulde opbakning.

Thorkild Gruelund afviser både at forlade byråd og parti.

27. december: Thorkild Gruelund erklærer sin fulde opbakning til borgmesteren og inviterer til en snak om sagen. Morten Slotved kvitterer med et "jeg tror det er sundt, vi tager sn snak"

Publiceret 06 January 2019 12:00