Alle over 60 år får nu chancen for at komme i gang med at motionere helt gratis. Pressefoto

Alle over 60 år får nu chancen for at komme i gang med at motionere helt gratis. Pressefoto

Bedre liv: Gratis motion til ældre

Nu er der et gratis tilbud til seniorer, der ikke træner. Tilbuddet hedder ”Motion for livet”

Fit & Sund Hørsholm starter holdet 'Motion for livet'. Det er et gratis tilbud til seniorer, der ikke normalt træner.

"Alle over 60 år får nu chancen for at komme i gang med at motionere gratis under ledelse af veluddannede instruktører. 'Motion for livet' er et projekt med fokus på seniorers fysiske aktivitet.

Det er et fem ugers forløb for gruppen 60+, som er relativt inaktive, når det gælder motion og fysisk træning," skriver Fit & Sund Hørsholm i en pressemeddelelse.

Videnskabeligt baseret

Kurset 'Motion for livet' udspringer fra Paha test-forløbet som Fit & Sund kæden også var en del af. Paha (Physical Activity and Health in Ageing) er oprindeligt et videnskabeligt EU-projekt.

Formålet med projektet var at undersøge, om man ved at tilbyde gratis kvalificeret træning til inaktive seniorer kunne få seniorerne til at fortsætte træningen efter projektets ophør og derved øge deres fysiske formåen og sundhed.

”Ved at træne sin kondition, muskelstyrke, knogler og balance, mindsker man risikoen for sygdomme. Her er det videnskabeligt vist, at man kan mindske risikoen for hjertesygdomme, blodpropper, forhøjet blodtryk og stivhed i muskler og led, når man motionerer regelmæssigt. Samtidig holder man sin krop rørig, så hverdagens gøremål kan klares på egen hånd mange år fremad”, fortæller Signe Thorsen.

Hvem kan deltage

”Motion for livet” er for borgere på 60 år og op. Deltagerantallet er begrænset til 18 personer. Holdet træner i fem uger, og det første hold starter 22. januar.

Holdet træner to gange om ugen, tirsdage og torsdage kl. 13.00, og der er tilknyttet en uddannet personlig træner som instruktører. Der holdes informationsmøde torsdag 17. januar kl. 13.00 i Fit&Sund Hørsholm.

Kapp

Publiceret 11 January 2019 07:38