Jobcenter i Hørsholm Kommune har haft succes med at få folk væk fra offentlig forsørgelse, viser en undersøgelse fra Beskæftigelseministeriet.

Jobcenter i Hørsholm Kommune har haft succes med at få folk væk fra offentlig forsørgelse, viser en undersøgelse fra Beskæftigelseministeriet. Arkivfoto

Flere borgere siger farvel til kontanthjælp

Hørsholms jobcenter sikrer kommunen en plads blandt den bedste fjerdedel til at hjælpe borgere væk fra offentlig forsørgelse

Hørsholm Kommune er bedre end gennemsnittet til at hjælpe borgere væk fra kontanthjælp og anden offentlig forsørgelse. Faktisk så gode, at der er 50 færre på offentlig forsørgelse i Hørsholm end forventet og gennemsnittet af landets kommuner.

Det er meldingen i en pressemeddelelse fra Hørsholm Kommune.

I kroner og ører drejer det sig om ca. 3,6 millioner kroner, der i 2017 alligevel ikke skulle bruges til kontanthjælp, dagpenge og sygedagpenge i 2017. I alt har 740 borgere i stedet for forventede 790 modtaget de nævnte ydelser i 2017.

Ud af landets 98 kommuner placerer Hørsholm sig som nummer 23 i den seneste benchmark-undersøgelse fra Beskæftigelsesministeriet. Undersøgelsen viser, hvor godt kommunen klarer beskæftigelsesopgaven i sammenligning med de 97 andre kommuner.

"Jeg er meget tilfreds med denne måling af vores job- og beskæftigelsesindsats, og vi har al mulig grund til at glæde os over resultatet sammen med borgerne," siger borgmester Morten Slotved i pressemeddelelse.

"Selv om vi er en kommune med relativt få ledige, må vi ikke hvile på laurbærrene. Vi skal tværtimod lære af hinanden i kommunerne, og Hørsholm vil derfor fortsat have et skarpt fokus på at udvikle vores indsats, så flere klarer sig selv økonomisk. Det er godt for den enkelte og for kommunekassen," fastslår han.

Godt fat i de unge

Og hvad er det så, at Hørsholm Kommune gør for at kunne opnå en plads i den bedste fjerdedel?

Om det siger Henrik Klitgaard (R), 1. viceborgmester og formand for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget:

"Jeg tror, at vi blandt andet har fået meget godt fat i de unge, hvor vores aktiviteter i Ungehuset, vores gode samarbejde i SSP og jobcentrets intensive beskæftigelsesindsats har medvirket til at dæmpe antallet på uddannelseshjælp, som er en kontanthjælpslignende ydelse for unge."

En anden indsats har drejet sig om sygedagpengeområdet og et øget fokus på at fastholde den sygemeldte på arbejdspladsen.

"Det er som regel allerbedst, hvis borgeren bevarer en tilknytning til sin arbejdsplads under sygdom. Derfor har vi siden 2017 gjort mere brug af delvis raskmelding i stedet for fuld sygemelding. Derudover har vi sat ind med mestringskurser og fremrykkede samtaler med sygemeldte borgere for hurtigere at komme i gang med at tale om tilbagevenden til arbejdspladsen," oplyser Henrik Klitgaard.

Hvordan de enkelte kommuner klarer sig i Beskæftigelsesministeriet undersøgelse kan se HER

timo

Publiceret 22 January 2019 06:00