Skolevalget i Hørsholm afslørede, at blå blok - og især De Konservative - står stærkt. Her er det fra forrige skolevalg på Vallerødskolen.

Skolevalget i Hørsholm afslørede, at blå blok - og især De Konservative - står stærkt. Her er det fra forrige skolevalg på Vallerødskolen. Arkivfoto

Konservative i front ved skolevalg

Tre ud af fire elever i 8. og 9. klasse i Hørsholm stemmer på blå blok

Af
Morten Timm

Det er ikke kun ved kommunalvalg, at Konservative står stærkt i Hørsholm. Også ved torsdagens skolevalg klarede de konservative sig flot, da partiet opnåede samlet 38,9 procent af stemmerne, afgivet af 8. og 9. klasses elever.

Der var afstemning på henholdsvis Usserød Skole og Rungsted Skole, hvor liste C opnåede henholdsvis 50 procent og 7,7 procent af stemmerne, men da der er en del flere elever på Usserød Skole nåede de en samlet stemmeandel på 38,9 procent, hvilket lokal KU-formand og byrådsmedlem, Morten Bast Hall, glæder sig over.

Venstre opnåede en stemmeandel på 25,5 procent, Radikale fik 13,4 pct af stemmern, Socialdemokratiet 9,4 pct, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti fik hver 4,7 procent, mens SF opnåede 2 procent af stemmerne var der 1,3 pct til Alternativet.

Hverken Enhedslisten, Nye Borgerlige eller Kristendemokraterne kom på tavlen.

Valgresultatet betyder, at blå blok fik 73,8 procent af stemmerne, mens rød blok fik 26,2 procent.

Alle resultaterne fra skolevalget kan findes på skolevalg.dk

Her er valgresultatet fra skolevalget i Hørsholm Kommune.

Her er valgresultatet fra skolevalget i Hørsholm Kommune.

Publiceret 06 February 2019 10:03