"Socialdemokratiet er jo mit parti," slår gruppeformand Niels Lundshøj fast. Her deler han roser ud i Hørshoom sammen med partiformand Mette Frederiksen op til kommunalvalget i 2017. Foto: Fred Jacobsen

Tvivlende Lundshøj:

"Jeg er jo socialdemokrat"

S-gruppeformand i Hørsholm overvejede partiskifte i forbindelse med Sjælsmark-kritik

Af
Fred Jacobsen

Januar blev en hektisk måned for den socialdemokratiske gruppeformand Niels Lundshøj.

Han lagde sig i sin kritik af børnene forhold på Udrejsecenter Sjælsmark ud med partifæller på blandt andet Christiansborg og overvejede en overgang "seriøst" at forlade partiet til fordel for Radikale.

"Jeg er modstander af partilinjen i dette spørgsmål. Det er jeg stadig. Det er forkert. Men der er så meget andet. Jeg er jo socialdemokrat," siger Niels Lundshøj.

Han var i en så tæt dialog med den lokale radikale partiorganisation, at man dér var klar til at trykke på knappen for at udsende den pressemeddelelse, der kundgjorde partiskiftet. Og ifølge Ugebladets oplysninger var Lundshøj også til en samtale hos partiets politiske leder, Morten Østergaard, hvilket Niels Lundshøj ikke ønsker at bekræfte.

Han vil dig gerne bekræfte, at han gjorde sig seriøse overvejelser at skifte.

"Det var udtryk for en frustration, men skal jeg give op? Det er jo mit parti," lyder det fra 33-årige Lundshøj, som beskriver overvejelserne som "en sund proces".

"Det er ret sundt ikke bare at stille sig op og følge linjen og se sig selv i spejlet. Og jeg mener også, jeg har en forpligtelse over for de, der har stemt på mig på grund af mine humanistiske holdninger," forklarer Niels Lundshøj, som på trods af kritik og undren fra radikal side om det manglende skifte ikke ser, at det behøver at få indflydelse på det lokale politiske samarbejde i kommunalbestyrelsen.

"Vi har haft samtaler og jeg har taget en anden beslutning. Jeg tror ikke på de store ændringer i det gode samarbejde," mener den fortsat socialdemokratiske gruppeformand.

Publiceret 14 February 2019 10:00