Christian Kjær blev ved Retten i Lyngby idømt 30 dages betinget fængsel og skal af med sit kørekort.

Christian Kjær blev ved Retten i Lyngby idømt 30 dages betinget fængsel og skal af med sit kørekort. Arkivfoto: Morten Timm

Straf til Christian Kjær:

Betinget fængsel, farvel til kørekort og bøde

Erhvervsmanden fra Sandbjerg dømt for at bakke ind i en official ved cykelløb

Af
Anne Dahl Kristensen og Fred Jacobsen

Erhvervsmanden, kammerherre og tidligere kommunalbestyrelsesmedlem Christian Kjær blev i dag ved Retten i Lyngby idømt 30 dages betinget fængsel, frakendelse af kørekortet samt en bøde på 10.000 kr., skriver eb.dk.

Christian Kjær var tiltalt for i august at have påkørt en såkaldt trafikofficial ved et cykelløb nær Kjærs bopæl på Sandbjergvej. Episoden fandt sted i krydset ved Gøngehusvej og Elleslettegårdsvej. Krydset var spærret for indkørsel i forbindelse med et cykelløb.

Ifølge Ekstra Bladet befandt Christian Kjær sig alene i sin bil, hvor han var på vej til bageren efter morgenbørd. Han blev stoppet af to trafikofficials, der havde til opgave at styre trafikken.

Der opstod uenighed mellem parterne, da Kjær blev bedt om at bakke. Ifølge tiltalen resulterede konflikten i, at den ene trafikofficial blev ramt af Christian Kjærs bil, så han faldt og fik et blåt mærke på det højre knæ.

Tiltalen lød på fire lovovertrædelser, et i henhold til straffeloven og de tre øvrige i henhold til færdselsloven.

Ifølge eb.dk vil Christian Kjær nu vurdere dommen for at tage stilling til, om den skal ankes.

Publiceret 21 February 2019 17:03