Psykologerne Mette Hyltoft Degn og Ingelise Kristensen tilbyder forældre hjælp omkring ADHD- og autisme.

Psykologerne Mette Hyltoft Degn og Ingelise Kristensen tilbyder forældre hjælp omkring ADHD- og autisme. Pressefoto

Psykologer starter kurser:

Hjælp til forældre med børn og unge med ADHD

Ny psykologisk klinik i Hørsholm tilbyder kurser til forældre, som har børn og unge med ADHD

Sundhed Alle forældre kan opleve situationer, hvor deres børn bliver vrede eller frustrerede. Det er helt almindelige følelser, som kommer i spil i de fleste familier. Ofte varer det heldigvis kun kort tid og ender godt, men for nogle familier fylder problemer og konflikter dog så meget, at det kan være svært at få hverdagen til at fungere.

Gennem de seneste år er antallet af børn og unge, der får stillet diagnoser af social – emotionel karakter steget voldsomt. I dag er antallet på over 30.000. Godt tre procent af en årgang undersøges for at få stillet diagnoserne; Autisme, Aspergers syndrom, GUA samt ADHD/ADD.

Målrettet kurser

I foråret 2019 tilbyder Psykologisk klinik for Børn, Unge og Voksne i Hovedgaden en række kurser målrettet til forældre, som har børn og unge med udviklingsforstyrrelser. Kurset vil strække sig over 4 gange af 2 timer hver.

Det er de to psykologer Mette Hyltoft Degn og Ingelise Kristensen, der står bag kurserne. De har arbejdet i flere år i det offentlige system – blandt andet i Helsingør Kommune og i samarbejde med Hillerød Sygehus – på ADHD-området og livsmod.

I foråret planlægger de to psykologer også at oprette hold for lærere, pædagoger og andre, som ønsker at udvikle sig fagligt for at fremme inklusion af elever med ADHD eller andre sociale og emotionelle vanskeligheder.

Publiceret 07 March 2019 07:00