Oliver Alexander og Morten Skjelborg åbner gardinshowroom By Alex & Xander på Usserød Kongevej, hvor Garant havde til huse.

Oliver Alexander og Morten Skjelborg åbner gardinshowroom By Alex & Xander på Usserød Kongevej, hvor Garant havde til huse. Pressefoto

Far og søn åbner nyt gardinunivers:

Nu kan du tale til dine gardiner

Garant i Hørsholm forvandles til den eksklusive gardinbutik By Alex & Xander

Af
Morten Timm

Det er farvel til Garant Tæpper. Men goddag til By Alex & Xander og et helt nyt gardin- og univers, der sprænger alle tidligere rammer for, hvad man troede, at gardiner og solafskærmning kunne.

Hørsholm har nu fået sig en ny tæppe- og gardinbutik på Usserød Kongevej 67 i den ny tidligere Garant-forretning.

Bag butikken står Morten Skjelborg og hans 25-årige søn Oliver Alexander, der har sagt farvel til Garant-kæden for selv at kunne bestemme over sortimentet og under navnet "By Alex & Xander" nu vil satse på eksklusive gardiner og solafskærmning med smarte teknologiske løsninger.

"Vi kan kun opfordre til, at man kommer forbi og ser de mange muligheder, og jeg tør godt sige, at der er ting, man ikke tror er muligt med gardiner i dag," siger 54-årige Morten Skjelborg, der glæder sig til at kunne vise det nye eksklusive butiks- og showroomskoncept 'Gallery' frem - skabt i tæt samarbejde med den verdenskendte gardinvirksomhed Luxaflex.

Tal og automatisk rul

Der er tale om et shop-i-shop-koncept med et 100 m² stort showroom, hvor der udover velkendte løsninger som rullegardiner og persienner kan opleves et komplet gardinsortiment og helt nye gardintyper, der i kombination med smart home-teknologi kan forbedre både indeklima med lysfiltrering og isolere boligen.

"Før var gardiner meget lowtech, men nu kan du tale til dem og indstille dem, så der automatisk rulles ned og afskærmes for solen," fortæller Morten Skjelborg og tilføjer, at han har udnævnt sønnen til butikschef for det nye showroom.

"Vores ønske er at give borgerne i Hørsholm-området en ny slags butiksoplevelse, der kan inspirere og informere samt med visuelle oplevelser gøre det lettere at forestille sig, hvordan løsningerne vil passe ind i hjemmetder, samtidig med vi tilbyder den faglige rådgivning," siger Oliver Alexander Skjeldborg.

De vil fortsat have tæpper, i afpasset mål og væg-til-væg, mens de ikke længere forhandler hårde gulve.

Far og søn i "By Alex & Xander" holder åbningsfest fredag 15. marts og lørdag 16. marts, hvor der bydes på forfriskninger og en konkurrence, hvor du kan vinde nye gardiner for 15.000 kroner og får en demonstration af de mange muligheder.

Det nye gardin-showroom er nummer to i rækken, som Luxaflex er med til at åbne under navnet 'Gallery'.

Publiceret 12 March 2019 09:50