Oluf Ravn er stoppet som formand Gågadeforeningen efter kun et år.

Oluf Ravn er stoppet som formand Gågadeforeningen efter kun et år. Arkivfoto

Gågadeformand stopper - resten af bestyrelsen genopstiller ikke

Gågadeforeningen er havnet i et ledelsesmæssigt vakuum

Af
Morten Timm

Bestyrelsen i Gågadeforeningen står foran en total udskifting, når der 4. april afholdes generalforsamling.

Hele bestyrelsen har nemlig meddelt, at de ikke fortsætter.

Efter blot et år som formand for Gågadeforeningen i Hørsholm stoppede Oluf Ravn for få uger siden som formand og trak sig helt ud.

Det sker af private årsager, oplyser han til Ugebladet.

Dertil kommer at bestyrelsesmedlemmerne Erik Lyngsøe, Jens Lyngsøe Interieur og tidligere formand, Hans Christian Andersen, Ø-Butikken, Conni Klyvert, Louis Nielsen, og Torben Schmidt, Wolfort, ikke genopstiller.

Det fremgår af indkaldelsen til generalforsamlingen for Gågaden.

Spørgsmålet er om det er en gågadeforening i opløsning.

Brug for nye kræfter

"Når man lige ser det, kan man måske godt tænke det, men det synes jeg ikke. Men der er nok brug for nye kræfter og ny energi," siger Hans Christian Andersen fra Ø-butikken, der har været med i bestyrelsen i fire år og ikke helt har følt, at der har været den rette opbakning til bestyrelsesarbejdet og gadens aktiviteter.

"Men der er faktisk en positiv stemning i Gågaden - og med den nye p-plads har vi fået mere liv her," tilføjer han, og afviser ikke, at han kunne overveje at stille op til bestyrelsen, hvis der er rette stemning på generalforsamlingen.

Vil ikke genindtræde

Tidligere konsulent for Gågadeforeningen, Jørgen Quist, kalder det en skidt situation for gaden. Han har før foreslået, at Gågadeforeningen lagde sig sammen med Hørsholm Midtpunkt, så der blev en samlet handelsforening for bymidten.

Hvem der skal overtage i Gågadeforeningens bestyrelse er lige nu et åbent spørgsmål.

Tidligere formand for Gågaden, Jacob Schültze, Gågadens Pølsevogn, har ikke afgjort endeligt om, han ønsker at stille op igen. Benny Thelin, Hørsholm Foto og tidligere formand, og Svend Steenstrup, Lysmesteren, har også tidligere siddet i bestyrelsen, men ingen af dem ønsker umiddelbart at genindtræde.

Modsat de foregående formænd i Gågaden driver 71-årige Oluf Ravn ikke forretning i gaden, men kom til foreningen med en erfaring som tidligere kommunaldirektør i Midtdjurs Kommune og samt flere ledende stillinger i det private erhvervsliv.

Ifølge Hans Christian Andersen kunne der stadig være brug for hjælp udefra - fx til regnskab og bogføring samt noget praktisk. Hvis der er en pensionist, derude, som kunne have lyst til at give en frivillig hånd med, vil det være alletiders, lyder hans opfordring.

Publiceret 26 March 2019 06:00