Thomas Løwe Nyborg tiltræder som skoleleder 1. maj for den nye specialskole i Hørsholm, der starter ud 1. august

Thomas Løwe Nyborg tiltræder som skoleleder 1. maj for den nye specialskole i Hørsholm, der starter ud 1. august Pressefoto

Kendt ansigt i spidsen for Hørsholms femte skole

52-årige Thomas Løwe Nyborg er udpeget som leder af ny specialskole

Hørsholm Kommune får til næste skoleår en ny specialskole for børn med særlige behov, og et enigt ansættelsesudvalg har – blandt mange velkvalificerede kandidater – valgt 52-årige Thomas Løwe Nyborg, som skoleleder.

"I Thomas Løwe Nyborg får vi en meget erfaren skolemand, der har fagligheden og samarbejdsfladerne til at kunne løfte de ambitioner, som Hørsholm Kommune har med specialskolen", udtaler Jan Dehn, direktør for Børn og Kultur, i en pressemeddelelse.

20 års erfaring

Den nye skoleleder er ligeledes et velkendt ansigt på skoleområdet, idet Thomas Løwe Nyborg har næsten 20 års erfaring i Hørsholm.

Med sin baggrund som viceskoleleder og daglig leder af Læseklassen LK2 og 10. klasse på Vallerødskolen kommer han til specialskolen med stor viden og erfaring på skoleområdet, herunder tilbud til elever med særlige behov.

Derudover kommer han, ifølge Hørsholm Kommunes centerchef for Dagtilbud og Skole, Hanna Bohn Vinkel, med et skarpt blik for det gode samarbejde med de øvrige skoler og skoleledere i Hørsholm Kommune.

"Thomas bliver en stærk samarbejdspartner ind i den nuværende skoleledergruppe. Han vil være garant for at skabe en kobling mellem almen- og specialområdet, som vil kunne løfte hele skoleområdet”, udtaler Hanna Bohn Vinkel i pressemeddelelsen.

Glæder sig

Den nye skoleleder selv ser frem til at påbegynde arbejdet med Hørsholms femte skole.

"Jeg glæder mig enormt meget til at skabe en skole sammen med forældre, elever og medarbejdere, der har fokus på at udvikle børnene til hele mennesker, der kan begå sig i det samfund, som omgiver dem," udtaler Thomas Løwe Nyborg.

Han tiltræder som skoleleder for den nye skole 1. maj 2019.

timo

FAKTA

Den nye specialskole bliver for børn fra 0.-9. klasse, der har svært ved at begå sig i de rammer almenskolerne tilbyder.

Børn og medarbejdere fra de nuværende specialtilbud – Slusen, A-huset, Hjørnehuset og Oasen – vil gå med over i den nye skole.

Specialskolen har opstart 1. august 2019 og får beliggenhed i lokalerne i den nuværende SFO for 0.-2. klasse ved Usserød Skole.

Publiceret 28 March 2019 16:00