Mathilde Baudry og Oda Amalie Andreasen fra Rungsted Gymnasium er to af i alt ti elever på Rungsted Gymnasium, der optaget på Akademiet for Talentfulde Unge.

Mathilde Baudry og Oda Amalie Andreasen fra Rungsted Gymnasium er to af i alt ti elever på Rungsted Gymnasium, der optaget på Akademiet for Talentfulde Unge. Foto: Rina Nathalie Hirschorn

Rungsted Gymnasium jubler over rekord:

Så mange elever optaget på talentakademi

Ti talentfulde 1.g-elever på Rungsted Gymnasium får tilbudt særlig faglig og personlig udfordring på Akademiet for Talentfulde Unge

På Rungsted Gymnasium har de lige nu hænderne over hovedet i glæde og stolthed over, at de har fået hele ti elever fra Rungsted Gymnasiums 1.g.-årgang optaget på Akademiet for Talentfulde Unge (ATU).

Det er ny rekord for det lokale gymnasium.

De ti elever kan se frem til 100 obligatoriske timer på ATU i samarbejde med flere af landets førende forskere og virksomheder. Akademiet for Talentfulde Unge tilbyder diplomprogrammer, der består af faglige oplæg og workshops med det formål at styrke, afdække og udnytte elevernes forskelligartede potentialer og talenter bedst muligt.

"Jeg vil gerne udfordres endnu mere, særligt samfundsvidenskab interesserer mig. I sidste uge var vi ude på Copenhagen Business School i København for at deltage i et oplæg omkring uligheder i samfundet. Det var super spændende," fortæller Mathilde Baudry, 1.C, en af ti udvalgte talenter, i en pressemeddelelse.

Hjælp fra klassekammerater

Selvom det kræver tid og fokus af eleverne at deltage i ATU-programmet, nedprioriteres det daglige skolearbejde ikke.

"Vi er heldige at have nogle rigtig gode klassekammerater, som er super søde til at dele noter, hvis vi misser noget undervisning," supplerer klassekammeraten Oda Amalie Andreasen.

Disse ti elever fra Rungsted Gymnasium blev optaget på ATU Øst i årgang 19:

Oda Amalie Andreasen, Mathilde Baudry, Mari Louise Ferré, Justine Nissen Jakobsen, Sara Westergaard Jensen, Emma Kierulff, Sophie Frederikke Ledertoug, Johannes Lindegaard, Katrine Saabye Nielsen Rungsted Gymnasium og Mathilde Brinch Sørensen.

De skal gennem to spændende år, hvor de sammen med talentfulde unge fra andre sjællandske gymnasier kan vælge mellem seminarer som humanbiologi, jura og sociale medier, FNs verdensmål, projektledelse og kvanteteknologier samt deltage i en sommercamp.

timo

FAKTA om ATU

Akademiet for Talentfulde unge tilbyder diplomprogrammer bestående af faglige oplæg og workshops.

I løbet af ATU-programmet fokuseres også på elevernes personlige udvikling, som i fællesskab med andre videbegærlige unge udfordres, og der stræbes meget efter at give eleverne de bedst mulige grundlag for at træffe fremtidige studie- og karrierevalg samt bane vejen for at realisere elevernes drømme.

Publiceret 03 April 2019 12:00