Flemming Hansson med en del af sin frimærkesamling, som han har store ambitioner med. Foto: Pia Haabegaard

Flemming Hansson med en del af sin frimærkesamling, som han har store ambitioner med. Foto: Pia Haabegaard

77 år med frimærker - og stadig sulten

84-årige Flemming Hansson fra Hørsholm lader hverken alder, hjerneblødning eller oversvømmelse sætte en stopper for hans mange frimærke-aktiviteter

Af
Pia Haabegaard

Han har mistet en frimærkesamling til en værdi af to millioner kroner i en kæmpe oversvømmelse. Bygget en ny værdifuld samling op igen for anden gang, hvorefter den måtte afhændes på grund af sygdom.

Og så måtte han efter mere end 30 år som formand for den lokale frimærkeklub i Hørsholm se klubben lukke, fordi ingen kunne tage over i forbindelse med hans sygdom.

Men skal man så give op?

Ikke hvis man er Flemming Hansson, 84. For det er ham, der er tale om. Og han er mildest talt et ukueligt menneske fyldt med glæde og selvopholdelsesdrift.

Fuld fart frem

”Frimærker har været mit liv, siden jeg var syv år gammel. Men for to år siden blev jeg ramt af en hjerneblødning, hvor jeg mistede talen og blev lammet i venstre side.

Hverken jeg eller min kone troede på, at jeg nogensinde kom tilbage, og derfor solgte jeg en stor del af min samling.

Selv om folk sender emails i stedet for breve, så udkommer der lige så mange nye frimærker, som der altid har gjort

Men jeg har kæmpet stædigt med genoptræningen, faktisk så ihærdigt, at jeg blev fremhævet som et eksempel for de andre patienter.

Og nu begynder vi igen med frimærkeklubben, og jeg er allerede i fuld gang med min tredje frimærkesamling”, fortæller Flemming Hansson stolt.

Sådan starter man en frimærkesamling. Mærkerne skal dampes og stryges, og så skal de sættes forsigt i samlebogen ved hjælp af en pincet. Foto: Pia Haabegaard

Sådan starter man en frimærkesamling. Mærkerne skal dampes og stryges, og så skal de sættes forsigt i samlebogen ved hjælp af en pincet. Foto: Pia Haabegaard

Masser af frimærker

Og der er masser at tage fat på, for frimærket lever og har det godt, og Danmark vrimler med frimærkesamlere.

”Selv om folk sender emails i stedet for breve, så udkommer der lige så mange nye frimærker, som der altid har gjort”, fortæller Flemming Hansson.

”Der udkommer både nationale mærker, men også Europamærker, FN-mærker og mærker i anledning af særlige begivenheder”.

Og det kan man se på hans nye – tredje – frimærkesamling hvor mange af de nye mærker er både farvestrålende og har flotte, originale motiver. Det er mange af hans ældre mærker dog også – altså de få, der overlevede udsalget efter Flemming Hanssons blodprop.

Kronede hoveder

Blandt de engelske mærker, som er et af Flemming Hanssons samleobjekter, ses næsten alle de vigtigste kronede hoveder. Dronning Elizabeth og prins Philips bryllup og sølvbryllup ligger i bogen, ligesom prins Charles og prinsesse Diana også er udødeliggjort i forbindelse med deres forlovelse.

Og så er der perlen i samlingen: Gamle dronning Victoria og hendes elskede prins Alfred.

”Og nu skal vi altså videre med frimærkeklubben”, fastslår Flemming Hansson bestemt.

Han har allerede kontakt med seks andre samlere, der er med på at få Hørsholm Frimærkeklub op at stå. Den har eksisteret siden 1966, og Flemming Hansson var formand fra 1986 og frem til blodproppen.

Ture, foredrag og auktioner

”Men vi skal finde en ny formand, for nu må der nye kræfter til”, fastslår Flemming Hansson, der ellers var en yderst entreprenant formand for frimærkeklubben, der holder til på Plejecenter Sophienlund.

”I en frimærkeklub sidder man ikke bare og bytter mærker. Da jeg var formand, holdt vi også auktioner, og jeg sørgede for at få medlemmer fra andre klubber til at holde foredrag".

"Jeg holdt også selv mange foredrag, f.eks. et der hedder ”De Tofarvede”. Og så lejede jeg tit en bus og kørte medlemmerne til andre klubber, hvor vi byttede og så hinandens frimærker”.

77 år med frimærker

Med Flemming Hansson med på holdet er der ingen tvivl om, at tingene kommer til at ske. Han var ikke mere end syv år og nyslået frimærkesamler, da oprettede en frimærkeklub sin klasse.

”Og så byttede vi løs – også i timerne! Og så blev læreren sur”, griner han.

Ingen tvivl om, at det bestemt ikke bliver kedeligt, når Hørholm Frimærkeklub genopstår!

Publiceret 07 April 2019 10:00