Venstres Kristian N Jensen og Anne Ehrenreich går nu ud i protest mod de planlagte forringelser af togdriften på Kystbanen, der både påvirker Nivå og Rungsted.

Venstres Kristian N Jensen og Anne Ehrenreich går nu ud i protest mod de planlagte forringelser af togdriften på Kystbanen, der både påvirker Nivå og Rungsted.

Aktion i morgen:

Venstre i protest mod forringelse af Kystbanen

Venstres Anne Ehrenreich og Kristian N Jensen går onsdag morgen i aktion på Rungsted Kyst Station mod planerne om 30 minutters drift mellem Nivå og Østerport

Fra 2022 vil der på Kystbanen kun være 30 minutters drift på strækningen mellem Nivå og Østerport, og myldretidstog vil ikke længere stoppe på Rungsted og Snekkersten stationer.

Det er forringelser af togdriften på Kystbanen, som Venstre-politikerne i Hørsholm, Anne Ehrenreich og Kristian N. Jensen, ikke vil være med til.

Derfor varsler de onsdag morgen 10. april mellem kl. 7 og 8 på Rungsted Kyst Station en aktion mod forringelserne, hvor de vil dele materiale ud til de mange Kystbane-pendlere for at støtte dem i kampen.

"Det er en uacceptabel forringelse af Kystbanen med 33 procent færre tog i dagtimerne - og i myldretiden med op til 66 procent på Rungsted og Snekkersten stationer i forhold til den nuværende situation," siger Anne Ehrenreich og Kristian N. Jensen.

Protest-underskrifter

De opfordrer samtidig alle berørte borgere langs Kystbanen til at protestere over forringelserne på Kystbanen ved at deltage i følgende underskriftsindsamling på nettet: www.skrivunder.net/protest_mod_forringelser_af_kystbanen

Det skal sammenkobles med, at Kystbanetogene vil vende på Østerport station og ikke fortsætte til lufthavnen.

"Det medfører, at alle passagerer, som skal videre, skal skifte tog på Østerport. Eneste positive er, at man kan skifte til Metrocityringen eller til S-tog, men det vil medføre togskifte for alle, som skal videre," oplyser de to Venstre-politikere fra Hørsholm.

Ændringen i køreplanen for Kystbanen er begrundet i, at man forventer en bedre rettidighed.

Publiceret 09 April 2019 07:00