Eleverne på Hørsholm Lille Skole samlet i skolegården ved skolens 40 års jubilæum i 2010.

Eleverne på Hørsholm Lille Skole samlet i skolegården ved skolens 40 års jubilæum i 2010. Arkivfoto

Skoleformand skuffet over dom:

Vi har gjort, hvad vi kunne

"I fremtiden vil vi ikke lege i hele skoven og må leve med, at der bliver bygget en høj mur lige ved bålpladsen," lyder det fra en skuffet formand for Hørsholm Lille Skole efter dagens dom

Af
Morten Timm

Stemningen på Hørsholm Lille Skole er mærket med skuffelse efter skolen i dag tabte den meget omtalte retssag om hævd på brugsretten til arealerne, som i folkemunde kaldes 'Skoven' og 'Æbleplantagen'.

Det meddeler skolens bestyrelsesformand Søren Andersen i en pressemeddelelse efter at have modtaget dommen.

"Det betyder, at vi i fremtiden ikke vil kunne lege i hele skoven og at der vil blive bygget en høj mur lige ved bålpladsen. Vi har gjort, hvad vi kunne for at få lov til at blive ved med at lege i skoven. Vi er en skole der kæmper for det vi tror på, og for det, der giver værdi," udtaler Søren Andersen.

Med domsafgørelsen kan Hørsholm Kommune nu gennemføre salget af grunden til Hannebjerglund Aps, der har planlagt at opføre 35 rækkehuse, der blandt andet i plateau etableres i 'Skoven' og i følge Lille Skolen med en højde på cirka ni meter fra skovbunden.

Svært ved at forstå kommunen

"Vi har gennem hele forløbet forsøgt at få en dialog med kommunen om placeringen af byggeriet, da der er flere alternative placeringer, som ikke vil ødelægge 'Skoven'. Det har kommunen afvist med beskeden om at projektet ikke kan ændres. Det synes vi stadig på Hørsholm Lille Skole lyder meget underligt," siger Søren Andersen og nævner, at de har sendt tegninger og forklaringer, der har vist, at man kan bygge samme antal boliger blot 10 meter længere oppe ad bakken.

"Så ville problemet være løst, og det ville ikke påvirke andre naboer mere end det nuværende projekt må forventes at gøre. Vi har haft meget svært ved at forstå Hørsholm Kommunes adfærd i denne sag, og inddragelse af borgerne har vi ikke mærket meget til," påpeger Søren Andersen.

Ekstraordinært bestyrelsesmøde

Hvorvidt Hørsholm Lille Skole vil anke rettens afgørelse vil skolebestyrelsen drøfte på et ekstraordinært møde i morgen fredag.

"Vi skal have en god dialog om, hvorvidt det giver mening for os at anke. Der er nogle ting i dommen, der undrer os, og det skal vi lige drøfte," siger Søren Andersen, der ikke nødvendigvis tror, at bestyrelsen for Lille Skolen allerede træffer en beslutning om at anke på mødet i morgen.

Vi er meget andet end skoven

Marianne Andersen, leder af Hørsholm Lille Skole, lægger ikke skjul på, at hun kommer til at savne skoven og æbleplantagen, som har været et unikt aktiv for skolen og eleverne.

"Heldigvis er skolen meget andet end skoven. Vi er en mindre skole, der har et skoletilbud, hvor værdierne fællesskab, ordentlighed, mod og nyskabelse spiller en stor rolle. Det gør det stadig, når skoven er væk, og vi vil stadig kunne sende eleverne ud at lege i skønne grønne områder - dog med nogle færre træer at klatre i," udtaler Marianne Andersen i en pressemeddelelse og tilføjer:

"Selvom vi ikke vandt sagen i denne omgang, så vil vores indsats forhåbentligt inspirere lilleskolens elever til at forholde sig nysgerrigt og kritisk til deres omverdenen - og altid kæmpe for det, der tilføjer værdi," slutter Marianne Andersen.

Hørsholm Lille Skole skal inden 14 dage betale sagsomkostningerne på 146.297 kroner til Hørsholm Kommune.

Publiceret 11 April 2019 14:40