Venstres fire byrådsmedlemmer, fra venstre Ann Lindhardt, Kristian N. Jensen, Anne Ehrenreich og Annette Wiencken, der onsdag morgen var på barrikaderne på Rungsted Station i protest mod forringelser af Kystbanen.

Venstres fire byrådsmedlemmer, fra venstre Ann Lindhardt, Kristian N. Jensen, Anne Ehrenreich og Annette Wiencken, der onsdag morgen var på barrikaderne på Rungsted Station i protest mod forringelser af Kystbanen. Pressefoto

Venstre i protestaktion:

Nej til forringelser af Kystbanen

Fire Venstre-politikere i Hørsholm gik onsdag morgen på gaden mod de planlagte forringelser af Kystbanen, der betyder færre tog for de lokale pendlere

Af
Morten Timm

Venstre i Hørsholm er gået ind i kampen mod forringelser af Kystbanen og onsdag morgen stod fire af partiets byrådsmedlemmer - Kristian N. Jensen, Anne Ehrenreich, Annette Wiencken og Ann Lindhardt - på Rungsted Station for at tale med pendlerne og uddele flyers om underskriftindsamlingen på nettet "Protest mod forringelser af Kystbanen".

Det er planerne om 30 minutters drift mellem Nivå og Østerport og den dermed store forringelse af Kystbanen, hvor myldretidstog ikke længere vil stoppe på Rungsted og Snekkersten stationer, der har vakt de lokale politikeres vrede.

"Vi kæmper mod planerne om færre afgange på Kystbanen fra 2022. Det er en uacceptabel forringelse af Kystbanen, som er en vital livsnerve for borgerne i Nordsjælland," siger Kristian N. Jensen, der også er partiets lokale folketingskandidat, i en pressemeddelelse.

Venstres Kristian N. Jensne fortalte pendlerne, at de kæmper mod planerne om færre afgange på Kystbanen, som er en uacceptabel forringelse af Kystbanen.

Venstres Kristian N. Jensne fortalte pendlerne, at de kæmper mod planerne om færre afgange på Kystbanen, som er en uacceptabel forringelse af Kystbanen. Pressefoto

Kontakt til Christiansborg

Venstre understreger, at en effektiv kollektiv transport i Nordsjælland er forudsætningen for fortsat vækst, velstand og velfærd i hele hovedstadsregionen.

Udover dialogen med pendlerne har Kristian N. Jensen også taget kontakt til politikerne på Christiansborg.

"Vi ønsker at få Kystbanen med i en del af infrastrukturplanen, så vi kan fastholde en ordentlig offentlig transport for pendlerne på Kystbanen," siger han i pressemeddelelse.

Ifølge de fire Venstre-politikere var der stor opbakning til aktionen på Rungsted Station, hvor de opfordrede pendlerne til at give en protestunderskrift på: www.skrivunder.net/protest_mod_forringelser_af_kystbanen

Publiceret 11 April 2019 10:11