På de nye Kløverstier kan man få motion, frisk luft og oplevelser på én og samme tid. Ruterne er både for gående, løbere og cyklister.

På de nye Kløverstier kan man få motion, frisk luft og oplevelser på én og samme tid. Ruterne er både for gående, løbere og cyklister. Pressefoto

Kom til indvielse af Kløverstierne og få et gys

Hørsholm Kommune åbner på lørdag for fire nye vandre- og naturstier, der har PH Park som omdrejningspunkt, men som snor sig hele kommunen rundt

Hørsholm Kommune og Dansk Vandrelaug inviterer til en festlig og oplevelsesrig indvielse af de fire nye Kløverstier i Hørsholm.

Det sker lørdag 20. april kl. 10 i PH Park, hvor alle de nye Kløverstier har deres udgangspunkt.

Der er tale om fire helt nye vandre-, løbe- og cykelruter med fire forskellige længder - henholdvis Grøn 2,5 km, Blå 5,3 km, Rød 7,6 km og Sort 21 km.

Få et gys

"På alle fire ruter kan man opleve kendte og mindre kendte afkroge af Hørsholm og Usserød og læse om natur og historie," siger Jan Klit (K), formand for Miljø- og planlægningsudvalget og tilføjer, at man på den røde rute kan høre en gyser af Hørsholmforfatteren Tobias Stenbæk Bro, mens man går. Husk høretelefoner.

De fire nye afmærkede ruter kommer til at udspringe fra den kommende PH Park og vil forløbe som blade på en firkløver rundt i det Hørsholmske landskab og tilbage til PH Park. Deraf navnet Kløverstier. Stierne tematiseres og vil forbinde steder af særlig interesse.

De fire nye afmærkede ruter kommer til at udspringe fra den kommende PH Park og vil forløbe som blade på en firkløver rundt i det Hørsholmske landskab og tilbage til PH Park. Deraf navnet Kløverstier. Stierne tematiseres og vil forbinde steder af særlig interesse. Pressefoto

Jan Klit er også manden, der har æren af at indvie Kløverstier og afsløre Kløverpælen. Lige bagefter vil Dansk Vandrelaug byde på guidede ture på alle fire ruter, og Tobias Stenbæk Bro vil fortælle om sit gysernovelle-koncept.

Ved indvielsesfesten bydes der på en let forplejning.

timo

FAKTA

Kløverstierne

i Hørsholm

    Legepladserne - Grøn rute på 2,5 km

    Åen - Blå rute på 5,3 km

    Gyseren - Rød rute på 7,6 km

    Skovene - Sort rute på 21 km

Publiceret 18 April 2019 08:00