Gravhunden Tilde kom galt af sted, da den kom til at spise noget hash eller cannibis på en gåtur. Det gav kramper og rystelser, så den lille hund måtte indlægges hos dyrlægen.

Gravhunden Tilde kom galt af sted, da den kom til at spise noget hash eller cannibis på en gåtur. Det gav kramper og rystelser, så den lille hund måtte indlægges hos dyrlægen. Privatfoto

Hundeejer advarer:

Min gravhund forgiftet af hash

En luftetur endte med kramper og rystelser efter Kirsten Holmehøj ene gravhund fandt og spiste en klump hash

Af
Morten Timm

Som hundeejer skal man være ekstra opmærksom på, hvad ens firbenede venner snuser sig frem til i naturen og sætter tænderne i.

Advarslen kommer fra hundeejer Kirsten Holmehøj efter hun har haft en meget ubehagelig oplevelse med sin ene af to gravhunde, Tilde, der fandt og spiste en klump hash under en gåtur i hendes lokalområde ved Skovlyvænget i Hørsholm.

"Straks efter vi var kommet hjem fik Tilde voldsomme rystelser, kramper i alle fire ben, som hun slet ikke kunne støtte på, tvangsdrejninger af hoved og lysstive pupiller," fortæller Kirsten Holmehøj.

Den lille gravhund begyndte herefter at kaste op og fråden løb ud af munden.

Tilde indlagt

Kirsten Holmehøj tog straks sin hun til Usserød Dyreklinik ved dyrlæge Charlotte Frydensberg, som umiddelbart havde mistanke om forgiftning, og derfor straks gik i gang med stabiliserende behandling.

Kirsten Holmehøj fik sig en slem forskrækkelse, da hendes ene gravhund blev forgiftet af spise hash eller cannabis, som den fandt på en gåtur.

Kirsten Holmehøj fik sig en slem forskrækkelse, da hendes ene gravhund blev forgiftet af spise hash eller cannabis, som den fandt på en gåtur. Arkivfoto

"Ved en urinprøve blev det efterfølgende bekræftet, at Tilde var forgiftet med hash eller cannabis. Hun blev indlagt til observation hos dyrlægen og fik det heldigvis gradvist bedre i løbet af dagen," oplyser Tildes ejer, der nu går ud advarer andre hundeejer efter den grimme oplevelse.

"Der er desværre en person, der har smidt en joint eller hashkager. Disse euforiserende stoffer lugter og smager sødt, og desværre spiste Tilde det. Jeg var frygtelig bange for at miste hende, da hendes tilstand var ganske forfærdelig at være vidne til," siger Kirsten Holmehøj videre.

Stigende problem

Dyrlæge Charlotte Frydensberg på Usserød dyreklinik kunne i øvrigt fortælle Kirsten, at det ikke er første gang, hun oplever forgiftninger af hunde, der uforvarende har spist hash, og det tilsyneladende er et stigende problem.

"Som hundeejer skal man naturligvis være bevidste om sygdomme, men at min hund skulle blive offer for hash eller cannabisforgiftning, det har jeg aldrig tænkt på," sluttter Kirsten Holmehøj.

Publiceret 18 April 2019 09:00