'Lær for Livet' er et landsdækkende seks-årigt læringsprogram og består af indsatser, som samlet set skal øge børnenes selvværd, give dem faglige succeser og styrke deres tilhørsforhold til skolen.

'Lær for Livet' er et landsdækkende seks-årigt læringsprogram og består af indsatser, som samlet set skal øge børnenes selvværd, give dem faglige succeser og styrke deres tilhørsforhold til skolen. Pressefoto

Lær for livet:

Hørsholms anbragte og udsatte børn hjælpes i nyt samarbejde

Hørsholm Kommune øger indsatsen for anbragte og udsatte børns læring

Af
Morten Timm

Øget selvværd, flere faglige succeser og et styrket tilhørsforhold til skolen.

Det er de tre afgørende elementer i en ny indsats, som Hørsholm Kommune sætter ind med over for anbragte og udsatte børn. Indsatsen sker i en samarbejdsaftale med 'Lær for Livet', som Børne- og skoleudvalget på deres møde før påske besluttede at indgå.

Niels Lundshøj (S), formand for Børne- og Skoleudvalget, er meget tilfreds med denne nye mulighed, som ligger i fin tråd med kommunens indsats for de udsatte børn og unge.

"Vi er rigtig glade for fremadrettet at få muligheden for at visitere anbragte og udsatte børn og unge til 'Lær for livet'. Disse børn og unge har ofte været igennem en turbulent tid, og vi ved fra flere undersøgelser, at skole og uddannelse er en af de mest afgørende beskyttelsesfaktorer i udsatte børns og unges liv og dermed også et meget vigtigt aspekt i forhold til, at de kan få et velfungerende voksenliv," siger Niels Lundshøj.

Styrket læring på camps

'Lær for Livet' er et landsdækkende seks-årigt læringsprogram og består af indsatser, som samlet set skal øge børnenes selvværd, give dem faglige succeser og styrke deres tilhørsforhold til skolen.

Det er en indsats over længere tid, hvor børnene vil få tilknyttet en frivillig mentor og styrket deres læring på årlige 'Learning Camps'.

Med den nye samarbejdsaftale får Hørsholm Kommune nu mulighed for at visitere børn til 'Lær for Livet- programmet.

En del af børnenes liv

Hos 'Lær for Livet' er direktør Illa Westrup Stephensen naturligvis glad for, at Hørsholm Kommune kommer ind i programmet.

Hun betoner også betydningen af, at de udsatte og anbragte børn oplever, at de inddrages i udviklingen af programmet, plus de i 'Lær for Livet' faktisk er en del af deres liv i en lang periode.

"Men hvis vi for alvor skal lykkes med at styrke børnenes læring og tilknytning til skolen, er det helt afgørende, at det foregår i et tæt samspil med den kommune, hvor det udsatte barn har sin hverdag. Derfor ser jeg meget frem til samarbejdet med Hørsholm Kommune," udtaler Illa Westrup Stephensen.

Publiceret 18 April 2019 17:00