Christian Kjær kan ikke længere kalde sig kammerherre og Ridder af Dannebrogsordenen.

Christian Kjær kan ikke længere kalde sig kammerherre og Ridder af Dannebrogsordenen. Foto: Liselotte Sabroe Ritzau/Scanpix

Efter færdselsdom:

Christian Kjær mister titler og ridderkors

Den 76-årige erhvervsmand skal aflevere kammerherrenøgle og ridderkors, siger Kongehuset

Af
Fred Jacobsen

En dom på 30 dages betinget fængsel, frakendelse af kørekortet i et år samt en bøde på 10.000 kr. koster nu erhvervsmanden Christian Kjær, Sandbjerg, titlen som kammerherre og Ridder af Dannebrogsordenen.

Ifølge eb.dk har Kongehuset besluttet at frataget den 76-årige Christian Kjær titlen som kammerherre, og han skal ud over kammerherrenøglen også aflevere sit ridderkors tilbage.

Kongehusets kommunikationsafdeling bekræfter over for eb.dk, at Christian Kjær "har fået frataget sine ærestitler og sin titel som ridder af første grad af Dannebrogsordenen."

Christian Kjær blev ved Retten i Lyngby 20. februar idømt ovenstående straf for at have påkørt en såkaldt trafikofficial ved et cykelløb nær Kjærs bopæl på Sandbjergvej. Episoden fandt sted i krydset ved Gøngehusvej og Elleslettegårdsvej. Krydset var spærret for indkørsel i forbindelse med et cykelløb.

Christian Kjær var alene i sin bil på vej til bageren efter morgenbrød. Han blev stoppet af to trafikofficials, der havde til opgave at styre trafikken, og der opstod uenighed mellem parterne, da Kjær blev bedt om at bakke. Ifølge tiltalen resulterede konflikten i, at den ene trafikofficial blev ramt af Christian Kjærs bil, så han faldt og fik et blåt mærke på det højre knæ.

Publiceret 10 May 2019 08:30