Jan Klit (K), formand for Miljø- og planlægningsudvalget. Arkivfoto

Jan Klit (K), formand for Miljø- og planlægningsudvalget. Arkivfoto

Udvalgsformand:

Vi undgår en skov af master i skoven

En høj mast er bedre end fire master for hvert mobilnetværk i Danmark, mener Jan Klit (K), formand for Miljø- og planlægningsudvalget

Af
Morten Timm

Forud for beslutningen om at placering en 48 meter høje mobil- og internetmast i Folehaveskoven er der gået en lang proces med at finde et sted, som giver så få gener som muligt, samtidig med at den løser dækningsproblemerne.

Det fastslår Jan Klit (K), formand for Miljø- og planlægningsudvalget.

For det er det dilemma Rungsted-område står i. En meget høj og grim mast, der rager langt op over trækronerne og kan ses langt væk, og den nødvendige mobil- og internetsignaldækning.

"Teleselskabet har forsøgt at placere masten, så den generer udsigten for færrest mulige beboere i området og samtidig giver den nødvendige dækning. Det er jo netop den balance som gør dette ellers gode tiltag lidt vanskeligt," erkender Jan Klit og fortsætter:

"Den høje mast giver mulighed for at give et meget stort område en god mobildækning, og de fire mobilnetværk, vi har i Danmark, kan alle være i samme mast. Det betyder, at alles mobildækning i området burde blive bedre. Vi kræver altid (jf. masteloven), at alle fire netværk kan være i samme mast, så vi kan undgå den skov af master, som er alternativet".

Han medgiver, at masten bestemt ikke pynter, og det undersøges fortsat om der kan findes en alternativ og bedre placering..

Der skal dog ikke blot være tale om, at masten flyttes hen, hvor der er lige så mange andre, som kan se masten. Vi vil fortsat forsøge at tilgodese så mange behov som muligt, så masten generer mindst muligt og vi får løst det aktuelle problem med dårlig dækning i området.

Publiceret 14 May 2019 09:15