De blå ringe er de eksisterende stadepladser, de røde de nye, der lige er godkendt. Og så ligger der en ansøgning om en stadeplads ved Mikkelborg Strandpark, som endnu ikke er godkendt.

De blå ringe er de eksisterende stadepladser, de røde de nye, der lige er godkendt. Og så ligger der en ansøgning om en stadeplads ved Mikkelborg Strandpark, som endnu ikke er godkendt. Illustration: Hørsholm Kommune

Skoler om madvogne: Nej tak til sodavand og pølsehorn

Vallerødskolen og Rungsted Skole ønsker forbud mod salg af usund mad i skoletiden

Af
Fred Jacobsen

Det er med en vis bekymring, Rungsted Skole ser frem til at få en madvogn som nabo. Skulle den komme, vil skolen sikre sig, at udbuddet af mad ikke modarbejder skolens holdning til sund kost.

Ikke mellem kl. 8 og 15

"Vi har på Rungsted Skole fokus på, at eleverne får en sund og varieret kost uden for meget sukker, salt og fedt. Derfor vil vi henstille til, at der ikke bliver et udbud af slik, sodavand, energidrik, pølsehorn, pizzaboller mm. Hvis der i varesortimentet er disse produkter, henstiller vi til at det sælges udenfor skolernes åbningstid mellem kl. 8.00 og 15.00," skriver skoleleder Ulla Wiese Christensen i sine bemærkninger til økonomiudvalget, der på sit seneste møde godkendte fem nye stadepladser i kommunen - blandt andet ved Rungsted Kyst Station.

Vallerødskolen har i en årrække lært at leve med - og accepteret - en stadeplads på Stadionallé. Men også fra denne skole er der en bøn om, at man tænker sig om.

"De må være et minimumskrav at stadepladsudbyderen ikke sælger sodavand i skoletiden (frem til kl. 15 mindst), da det vil undergrave skolens eget arbejde med sund kost og skolens forsøg på at få et lødigt skolebodstilbud op at stå, "hedder det i en skrivelse til økonomiudvalget, som skoleleleder Michael Geilager har sendt på skolebestyrelsens vegne. Bestyrelsen udtrykker i brevet også håb om denne gang "at blive taget med på høring om bodens placering, trafikforhold, fremtoning, sortiment osv." Det var ifølge skolebestyrelsen ikke tilfældet, da den nuværende stadeplads blev etableret.

Starthjælp til de nye

Økonomiudvalget godkendte de fem nye stadepladser, som kommer oven i de fire, der i forvejen er i kommunen. En del af beslutningen er også, at de får en slags 'starthjælp': Kommunens administration er nemlig blevet bemyndiget til at godkende en reduceret afgift det første år, dog ikke mindre end den halve afgift.

Afgiften på stadepladserne svinger fra godt 47.000 kr. til knap 5.500 kr. om året.

FAKTA

Her er de nye stadepladser, som er delt op i fire kategorier efter mulig kundepotentiale.

  • Sydenden af gågaden (kategori 1)
  • Usserød Kongevej ved Ørbæksvej (kategori 2)
  • Hørsholm Allé p-pladsen ved politistationen (kategori 2)
  • Rungsted Kyst Station (kategori 3)
  • Pennehave (kategori 4)

Det koster stadepladserne:

  • Kategori 1: 47.331 pr. år
  • Kategori 2: 35.543 kr. pr. år
  • Kategori 3: 13.284 kr. pr. år
  • Kategori 4: 5.464 kr. pr. år

Publiceret 17 May 2019 09:00