Ældre ensomme fra Hørsholm mødte hinanden via Hørsholm Menighedsplejes tur til Tisvilde Højskole.

Ældre ensomme fra Hørsholm mødte hinanden via Hørsholm Menighedsplejes tur til Tisvilde Højskole. Pressefoto

Glade dage for ensomme ældre

Hørsholm Meninghedspleje skabte mulighed for nyt fællesskab på Tisvilde Højskole

Foråret kalder os ud til fællesskab og hygge i de grønne skove, dog har mange ensomme ældre ikke altid den mulighed.

Der findes dog solstrålehistorier, oplyser Meningsplejen i Hørsholm Sogn. Seks ensomme ældre fra Hørsholm Sogn er for nylig kommet hjem efter et nogle dejlige forårsdage på Tisvilde Højskole.

Her nød de sammen med ligesindede fra tre andre sogne en uge med sang, gymnastik, foredrag, koncerter og busture rundt i Nordsjælland.

"Opholdet var en stor succes," fortæller Benno Aulby, formand for Hørsholm Menighedspleje, som sammen med næstformanden deltog som medværter.

"Det er virkelig berigende at snakke med mennesker, man aldrig har mødt før. Det er en utrolig glæde at have oplevet den glæde, det gav deltagerne at være sammen - der var et meget fint samvær og nærvær".

Ensommes Gamles værn

Sammen med 'Ensomme Gamles Værn' og 'De Samvirkende menighedsplejer' har det været muligt for Menighedsplejen at invitere på højskole-ophold, der bragte fællesskab og adspredelse og måske nye, gode bekendtskaber til deltagerne.

Sponsoren var primært Ensomme Gamles Værn, men også deltagerne selv og Hørsholm Menighedspleje gav bidrag.

Du kan høre mere om de mange tilbud fra menighedsplejen ved at kontakte formand Benno Aulby (bennoaulby@gmail.com) eller næstformand Leo Toft (leo-toft@eriquito.dk).

Læs mere om Hørsholm Sogns Menighedspleje på www.horsholmkirke.dk

mt

Publiceret 12 June 2019 07:00