Politiet har øget patruljeringen ved Kokkedal Station for at holde øje med uro og vold. Arkivfoto
Politiet har øget patruljeringen ved Kokkedal Station for at holde øje med uro og vold. Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Politi øger patruljering ved Kokkedal Station

Af Peter Jervin

Nordsjællands Politi opfordrer borgere og pendlere til at henvende sig, hvis de oplever optræk til uro.

”Vi er helt afgjort opmærksomme på, at der den seneste tid har været en tendens til, at der specielt i aftentimerne opholder sig en del uroskabende unge mennesker i området omkring Kokkedal Station. Vi finder det uacceptabelt, at de med støj og tilråb skaber en utryghed for passagerer og andre med et ærinde på stationen”, fastslår Claus Birkelyng, vicepolitiinspektør ved Nordsjællands Politi og tilføjer:

”Vi i har øget patruljeringen i området, og indsatsen foregår med både civile betjente og almindelige patruljekøretøjer. Politiet tager kontakt til de unge, når vi træffer dem i området, men vi har også brug for borgernes hjælp. Så ser man uroskabende elementer på stedet, bedes man kontakte Nordsjællands Politi på telefon 114”, beder Claus Birkelyng.

Ikke alene 7-Eleven og den lille ventesal, som til tider mest af alt har mindet om en varmestue for de unge, har været i fokus. Også fastfood-baren Kebabstationen har været i offentlighedens søgelys.

Peter Antonsen (T) fra Hørsholm Kommunes Miljø-og Planlægningsudvalg mener at vide, at ”kebabmanden ved stationen vist har meget godt styr på” den lille gruppe af unge, som til tider har problemer med at holde fast i den gode tone og de pæne manerer på stationsområdet.

Samme ”kebabmand”, indehaver af Kebabstationen ved Kokkedal Station gennem 10 år, Sepahdar Safaei Ghadikolaei, har tidligere følt sin forretning uretfærdigt omtalt i medierne og afviser blankt, at medarbejderne på nogen måde har påtaget sig en pædagogisk opgave over for de unge.

”Jeg er forretningsmand, og Kebabstationens opgave er at servicere folk, som har behov for et hurtigt og godt måltid mad. Så jeg byder naturligvis alle initiativer, som kan bidrage til at øge trygheden heromkring, velkomne. Det er jo også godt for forretningen”, siger han og fortsætter:

”Det er ikke rimeligt at pege på Kebabstationen som en magnet for ballademagere. Det ønsker vi os på ingen måde. Vi vil meget hellere fokusere på det faktum, at vi er en magnet for de lokale håndværkere og gymnasieelever – og rejsende folk i almindelighed, påpeger han.

Hos 7-Eleven, der på franchisebasis er ejet af DSB, ønsker man ikke at udtale sig om forholdene på stationsområdet. Det ligger dog fast, at politiet med jævne mellemrum har været tilkaldt på grund af verbale trusler og salg af hash . 7-Eleven holder fortsat døgnåbent, men af hensyn til personalets sikkerhed foregår alt salg i de sene timer via en lille luge i kioskens glasvæg.

Også centralt hos DSB er man bekendt med, at der fra tid til anden er lige lovlig ”festligt” på Kokkedal Station, hvilket kan forplante sig videre til togstammen og de rejsende. På den baggrund har DSB, som et helt generelt tiltag efter overtagelsen af Øresundsforbindelsen ved årsskiftet, sørget for, at der natten til fredag, lørdag og søndag er to togførere ombord på togene.

Publiceret: 02. November 2016 07:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt