Jens Jørgen Nielsen er utilfreds med, at hans nabo må bygge så højt. Nu er der en ny sag på vej i kvarteret omkring Kløvervang, og naboerne kræver et politisk indgreb. sen
Jens Jørgen Nielsen er utilfreds med, at hans nabo må bygge så højt. Nu er der en ny sag på vej i kvarteret omkring Kløvervang, og naboerne kræver et politisk indgreb. sen
Foto: Fred Jacobsen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Politikere skal stoppe byggeri

Beboere på Kløvervang vil have stoppet et nyt højt byggeri i kvarteret

Endnu et nyt hus, der er på vej til at blive bygget i Kløvervang-kvarteret i Hørsholm, får nu naboerne til at kræve, at politikerne griber ind med et forbud mod byggeriet, indtil der foreligger en lokalplan for området.

Det oplyser Jens Saxtorph Kofod. Han bor selv på Kløvervang, og er talsmand for en gruppe af borgere i parcelhuskvarteret, der er utilfredse med Hørsholm Kommunes måde at behandle byggesager på. De mener, som Ugebladet tidligere hare skrevet om i en anden sag, at der bliver givet tilladelse til huse, der er alt for høje i forhold til det, kommuneplanen foreskriver for området.

“Det ny byggeri skal stoppes, indtil der foreligger en lokalplan,” slår Jens Saxtorph Kofod fast og kræver, at Hørsholms politikere 'slår i bordet' over for en forvaltning, der efter Kofods og andre naboers opfattelse kører 'deres eget løb'.

Protest er nyttesløs

Aktuelt handler det om et otte meter højt to-familie-hus i to etager, som kommunen netop har givet byggetilladelse til. Ifølge bygherren, Morten Søndergaard, drejer det sig om et hus, hvor han selv skal bo i den ene lejlighed med sin familie, mens den anden skal sælges fra som ejerlejlighed.

De tre nærmeste naboer er blevet hørt i en såkaldt partshøring og har skriftligt fået at vide, at deres indsigelser er nyttesløse, da byggeriet overholder Bygningsreglementet.

Og da der ikke findes en lokalplan for området, er det Bygningsreglementet, som kommunen skal rette sig efter. Selv om kommuneplanen for området siger, at husene i området kun må være på halvandet plan. Over for det står en tinglyst servitut fra 1952, som tillader byggeri i to etager - og ifølge Bygningsreglementet altså huse i op til 8,5 meters højde.

Det er blandt andet disse forskelligartede og forvirrende regler, der har fået beboerne i området på barrikaderne.

Den ny sag kommer oven i den, Ugebladet skrev om den 22. september, hvor der er givet tilladelse til et 7,5 meter højt hus i kvarteret.

Inviteret til dialogmøde

Sagen fik Jens Saxtorph Kofod til at tage initiativ til at sende et brev til Hørsholms borgmester, Morten Slotved (K), som 19 naboer havde skrevet under på. I brevet kræver beboberne en lokalplan for deres kvarter, så fremtidige huse er ligte så lave som de fleste andre, nemlig højst halvandet plan.

På baggrund af brevet har Team Byg i Hørsholm Kommune inviteret Kløvervang-naboerne til et møde.

“Det er et dialogmøde om sagen på baggrund af borgernes henvendelse. Og vi er enige i, at det er hensigtsmæssigt at få udarbejdet en lokalplan i forhold til at bevare områdets karaktér,” siger Anna Thun til Ugebladet.

Udmeldingen er baggrund for, at Jens Kofod mener, at alt byggeri, der er højere end halvandet plan, som det er beskrevet i kommuneplanen, skal sættes i bero, indtil der er udarbejdet en lokalplan.

Det er dog i sidste ende en politisk beslutning, der skal behandles i Miljø- og Planlægningsudvalget og kommunalbestyrelsen og skal sendes i offentlig høring.

Publiceret: 13. Oktober 2015 07:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt