De fem graffiti og streetart-kunstnere - Brandon

De fem graffiti og streetart-kunstnere - Brandon "Juse One" Lewis, Reks, Stine Hvid, Name og Crem - efter en lang og kreativ dag på Hovedgaden i Hørsholm. Foto: Brandon "Juse One" Lewis

Se billederne:

Gadekunstnere slår sig løs i gågaden

Fem graffiti- og streetart-kunstnere brugte hele lørdagen på et 22 meter langt plankeværk til et kunstværk i Hovedgaden

Af
Morten Timm

Morten Timm

En svag dunst af opløsningsmidler hang det meste af lørdagen i luften i den sydlige ende af gågaden. Men det var nu skabelsen af et 22 meter langt og mere end to meter højt gadekunstværk, der fik folk til at stoppe op.
Her kunne de opleve fem professionelle streetart- og graffitikunstnere folde deres kreativitet ud på det store plankeværk af masonitplader foran bymidte-byggeriet på Hovedgaden 31.
Idéen til at få udsmykket træpladerne kom fra butiksejer Charlotte Fensholdt fra 'Fensholdt Te, Kaffe, Chokolade'.
Efter at have fået tilladelserne i hus fra blandt andre Hørsholm Kommune og entreprenør fik hun kontakt med multi- og streetart-kunstner Stine Hvid, der sammen med fire andre graffiti-kunstnere tilbød at udsmykke plankeværket gratis, hvis de selv kunne bestemme, hvad der skulle males.

Gensidig inspiration

Lørdag formiddag ved 10-tiden tog de fem gadekunstnere så fat og fortsatte frem til mørket faldt på.
"For os har det været hyggeligt at kunne gå og arbejde sammen og inspirere hinanden. På den måde kan vi give inputs til hinanen. Der har også været rigtig mange, der er kommet forbi og har givet udtryk for, at det var dejligt, at der kom noget på væggen," fortæller 31-årige Stine Hvid.
Som den eneste af de fem har hun malet sit værk med pensler - foretrækker at male i sort-hvid. Hun har endnu ikke kastet sig over kunsten at male med spray.
De fem gadekunstnere har lært hinanden at kende på Roskilde Festival, hvor de i nogle år har været fast del af Roskilde Graffiti Team.
De godt 22 meter plankeværk delte de op imellem sig, men havde snakket sammen om hver deres motiv, inden de gik i gang, blandt andet for at afstemme farvevalg.
Det enorme kunstværk vil pryde Hovedgaden i Hørsholm frem til sommeren 2016, hvor det nye butiks- og boligbyggeri mod Kammerrådensvej er planlagt til at være færdigt.

Det er et flot syn, der møder folk i gågaden efter fem streetart-kunstnere har været kreative en hel lørdag. Foto: Morten Timm

Det er et flot syn, der møder folk i gågaden efter fem streetart-kunstnere har været kreative en hel lørdag. Foto: Morten Timm

31-årige Stine Hvid er professionel multi- og streetart-kunstner. Hun maler med pensel og som oftest i sort-hvid. Foto: Morten Timm

31-årige Stine Hvid er professionel multi- og streetart-kunstner. Hun maler med pensel og som oftest i sort-hvid. Foto: Morten Timm

null

Publiceret 13 October 2015 11:00