SFO-sagen:

Vil finde en løsning før sommerferien

Viceborgmester: "Møgsag" skal løses hurtigt

Af
Fred Jacobsen

To medlemmer af kommunalbestyrelsen, den radikale viceborgmester Henrik Klitgaard og Borgerlistens Peter Antonsen, vil have en løsning på den store flugt fra kommunens skolefritidsordning (SFO) hurtigt og gerne inden sommerferien. Og den har de fået formanden for Børne- og skoleudvalget med på.
“Vi er enige om, at der skal ske noget, og jeg har derfor bedt kommunens administration undersøge forskellige muligheder,” oplyser Otto B. Christiansen (K) til Ugebladet efter et møde, som Klitgaard og Antonsen havde taget initiativ til.
Udvalgsformanden understreger, at løsningen skal findes, uden at ændringen af SFO-strukturen, der er en del af budgetaftalen 2017-2020, skal genforhandles.
“Ingen er interesseret i at genåbne budgettet. Vi må finde alternative udveje,” siger Otto B. Christiansen, som ikke vil komme nærmere ind på, hvad det kan være.
Der skal findes en måde at stoppe den flugt fra SFO, der lige nu er i gang for børn i 4.-5. klasse. Disse børns forældre står efter ændringerne til at skulle betale 1772 kroner om måneden i stedet for hidtil 476 kroner. Det har indtil videre fået forældre til 148 børn til at trække børnene fra ordningen.
Takststigningen kommer, fordi der tidligere var en SFO I for 0.-3. klasse til 1672 kroner om måneden og en SFO II for 6.-9. klasse for 476 kroner. De yngste stiger nu med 100 kroner, mens de ældste stiger med 1296 kroner.
“Det, der sker nu, er for dramatisk,” mener Henrik Klitgaard, der kalder sagen en “møgsag”.
“Ændringerne måtte ikke ramme de 0-9-årige, hvor læringskurven er stejlest. Et frafald på 40 procent for 4.-5.klasse børn er for meget. Jeg ser helst en løsning inden sommferien,” siger Henrik Klitgaard.
Borgerlistens Peter Antonsen mener også, der skal fart på, men er også opmærksom på kvaliteten.
“Frem for hastværk skal vi finde den rigtige løsning,” siger han til Ugebladet.

null

Publiceret 13 March 2017 09:30

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV