Navneskift skal forbedre Kokkedal Stations ry

Konservative: Kokkedal Station skal hedde Hørsholm Station

Af
Fred Jacobsen

“Kokkedal Station har det problem, at stedet ikke rigtig opfattes som Hørsholm. Ej heller opfattes stedet som Kokkedal. Altså, stationen ligger i et uheldigt 'ingenmandsland'”.
Ovenstående er uddrag af et debatindlæg (side 26), som kommunalbestyrelsesmedlem Thorkild Gruelund på vegne af den konservative gruppe har sendt til Ugebladet. I debatindlægget argumenterer de konservative for, at navnet Kokkedal Station skal ændres til Hørsholm Station.
Det vil gruppen nu gå til Økonomiudvalget med og til DSB's ledelse, hvis der er opbakning til det.
Det er Gruelund, der er pennefører på forslaget. Han mener også, der er andre væsentlige grunde til at få skiftet navnet Kokkedal ud med Hørsholm.

Tæt på sygehusgrunden

Stationen ligger tæt på sygehusgrunden, Hørsholms kommende nye boligområde, den ligger i 2970 Hørsholm, og så er der noget branding af byen i, at navnet Hørsholm nævnes meget ofte både i og uden for byen.
“Det vil da være langt bedre for Hørsholm Kommune at få nævnt navnet: Hørsholm Station,” hedder det i debatindlægget.
Kokkedal Stations rygte som et sted, man ikke rigtig kan være tryg ved, fordi der er ballade i ny og næ, spiller også en rolle.
For Thorkild Gruelund mener, at incitamentet blandt lokalpolitikerne til at få gjort noget ved stationens image vil være stærkere, hvis det bliver forbundet med navnet Hørsholm.

Mere fokus på tryghed

“Det er ren lommeanalyse, som jeg skriver, men jeg tror på, at en problematisering omkring navnet Hørsholm vil give mere fokus på at få løst eventuelle problemer,” siger Thorkild Gruelund til Ugebladet.
“Vil vi kunne leve med historier om utryghed og ballade omkring 'Hørsholm Station'? Næppe! Så vil der blive hyret vagter, som kunne tilkalde politiet omgående,” skriver Gruelund i indlægget.
Partifælle i kommunalbestyrelsen, Jan H. Klit, er enig. Han er tidligere leder af lokalpolitiet i Hørsholm og mener, at Kokkedal Stations rygte er værre end virkeligheden.

Der overdramatiseres

“Meget omkring Kokkedal Station bliver overdramatiseret. Sandheden er, at der ikke er blevet mere uro de seneste år. Men jeg tror, et navneskift vil øge bevågenheden omkring stationen, selv om det ikke løser alt,” siger Klit, der går ind for både at bruge vagter og overvågning.
 
Gavner det noget at ændre navnet fra Kokkedal Station til Hørsholm Station? Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side.

Sjældne navneskift

Det sker sjældent, at en togstation skifter navn.
Ifølge Banedanmarks hjemmeside er det seneste navneskift på opfordring fra en kommune sket i 2011 på S-banen til Frederikssund, hvor Gl. Toftegård mellem Ølstykke og Stenløse blev skiftet ud med Egedal Station.
Egedal Kommune kom til at betale alle omkostninger, som indebærer omprogrammering af fjernstyringscentralen, tilretning af tegninger, rejseplan, skilte og lignende.
Navneskift på en større station fandt senest sted i 2002, da Nørresundby i Nordjylland skiftede navn til Lindholm.
I 1952 skiftede Lillerød Station navn til Allerød Station.

Publiceret 07 April 2017 15:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV